Egy győri panelért cserébe jutott budavári lakásbérlethez Palkovics László

Egy 67 négyzetméteres győri lakótelepi panelért cserébe jutott önkormányzati lakáshoz a Várban Palkovics László miniszter, melyet a mai napig havi 40 ezer forintért bérel – derítette ki a hvg.hu, megjegyezve, Palkovicsnak értékkülönbözetet sem kellett fizetnie a műemléknek nyilvánított, Táncsics Mihály utcai ingatlan bérleti jogának megszerzéséért.

A miniszter korábban azt nyilatkozta, azért költözött a Halászbástya tőszomszédságában álló 63 négyzetméteres ingatlanba, mert anyósák már régóta ott élnek; a felesége és gyerekei miatt adta magát a várbéli lokáció.

Ennek azonban a hvg.hu szerint némileg ellentmond, hogy korábban az Úri utcában volt már hivatalos, bejelentett lakcíme a miniszternek, fél kilométerre a Táncsics utcai lakástól. Az Úri utcai lakásban a dokumentumok szerint egyébként Palkovics „szívességi alapon” lakott.

A mostani cserére 2013 áprilisában az akkori budavári fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás bólintott rá az önkormányzat nevében, határozatlan időre bérbe adva a lakást Palkovicsnak. Érdekes adalék, hogy a cseréhez környezettanulmányra is szükség volt, mivel azonban a felajánlott bérlemény Győrben volt, a melóval az akkor még Borkai Zsolt-vezette önkormányzatot bízták meg.

Kapcsolódó hírek