Örökpanorámás „borospincét” találtak egy fideszes politikus felesége nevén

A fideszes politikusfelesé örökpanorámás "borospincéje" Balatonlelle külterületén.
A fideszes politikusfelesé örökpanorámás "borospincéje" Balatonlelle külterületén. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hatóságot megtévesztő ügyeskedésnek nevezte Facebook-posztjában Hadházy Ákos azt a legújabb felfedezését, hogy Witzmann Mihály siófoki fideszes országgyűlési képviselő felesége úgy szerzett panorámás telket és 127 négyzetméteres vityillót Balatonlelle külterületén, hogy papíron csak „borospincére” kapott építési engedélyt.

Az épület hivatalosan Witzmann felesége nevén van, aki közalkalmazottként havi 150 ezer forintot keres – ez utóbbit a fideszes politikus maga árulta el egy korábbi posztjában. Hadházy emlékeztet, külterületen csak gazdák vásárolhatnak termőföldet, arra épületet csak mezőgazdasági céllal építhetnek. Ezt játszották ki a fideszesék úgy, hogy az asszony

a közalkalmazotti státusz mellett bejelentkezett egyéni vállalkozónak, és néhány hónapig borszőlő és almatermesztést jelölt meg tevékenységként.

A képen Witzmann Mihály gazda (siófoki fideszes országgyűlési képviselő) közalkalmazott és aranykalászos gazda…

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, February 11, 2020

Hadházy azt is megtudta, a politikusfeleség 3 hónap után fel is függesztette a gazdászi karrierjét.

A cégadatbázis szerint egyébként van még a nő résztulajdonában egy Napfény Kft. nevű vállalkozás, ez 5 éve létezik és papíron szintén borászattal foglalkozik, de minden évben 0 forint volt a bevétele.

„Innen pedig már csak egy lépés a hatóság megtévesztése, hogy gazdasági épületre kér engedélyt. Van ott tényleg egy kis pincécske, fölötte pedig egy tekintélyes nyaraló, örökpanorámával”

– mutat rá Hadházy, hozzátéve: azt, hogy ezt a „csalást” sokan csinálják, nem mentség.

Kapcsolódó hírek