Gazdaság

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Életmód

24.hu: fejenként egymillió forintot kér a veszprémi érsek az egyházmegye papjaitól

Palkovics László is röhejesen olcsón bérelhet lakást a Várban

Harta ViktorHarta Viktor
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elõterjesztõként szólal fel a 2017-2030 közötti idõszakra vonatkozó, 2050-ig tartó időszakra kitekintést nyújtó második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 2-án.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elõterjesztõként szólal fel a 2017-2030 közötti idõszakra vonatkozó, 2050-ig tartó időszakra kitekintést nyújtó második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 2-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Alig több mint 30 ezer forintot fizethet havonta egy 63 négyzetméteres lakásért Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budai Várnegyedben, holott piaci alapon ennek akár a tízszeresét is elkérhetik egy hasonló ingatlanért a környéken.

A rendkívül kedvezményes lakásbérletről a 24.hu számolt be. A lapnak az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóosztálya azt mondta, a miniszter még 2013-ban jutott lakáscserével a szóban forgó ingatlanhoz, és a 63 négyzetméteres lakhelyért az önkormányzat által megállapított, költségelvű bérleti díjat fizeti Palkovics László.

Azt azonban szemérmesen nem árulták el, hogy ez pontosan mennyi, a 24.hu szerint viszont a Budavári Önkormányzat lakásrendelete alapján kimatekozható, hogy

négyzetméterenként 510 forintért, azaz alig több, mint 32 ezer forintért bérelheti a Táncsics Mihály utcai lakást a miniszter.

A lap megjegyzi, a környéken a hasonló méretű lakásokért piaci alapon

akár ennek a tízszeresét is elkérik.

Korábban szintén 24.hu tárta fel, hogy Lázár János vadásztársa, a Habsburg főherceg is pofátlanul olcsón, havi 71 ezer forintért pöffeszkedik egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakásban a Várban.

Ezek is érdekelhetnek

Lezuhant egy fiatal nő a budai várból

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

Puhára esett: kiderült Palkovics László új munkahelye

Elfogadta Palkovics lemondását Orbán, önálló energiaügyi minisztériumot hoznak létre

Reagált a Miniszterelnökség a Palkovics László távozásáról szóló hírekre

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!