Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Fillérekért bérel lakást a Várban Lázár János vadásztársa, a Habsburg főherceg

Habsburg-Lotharingiai Mihály Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás megnyitóján 2016 februárjában.
Habsburg-Lotharingiai Mihály Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás megnyitóján 2016 februárjában. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Havi 71 ezer forintért bérel egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakást a Halászbástyától egy kőhajításra Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg – derítette ki a 24.hu.

Ez az ár nevetségesen alacsony, egy vidéki nagyvárosban is olcsónak számítana az egekig szaladt ingatlanárak tükrében, a Várnegyedben pedig egyenesen főnyeremény ennyi pénzért lakni.

A 24.hu egy nagy ingatlanportál adataira hivatkozva meg is nézte, hogy az Országház utcában, ahol az ominózus lakás áll, illetve a környéken

hasonló méretű lakásokért a fenti összeg tízszeresét is elkérik.

Az egyik, 133 négyzetméteres lakást az utcában például havi 890 ezer forintért hirdetik, egy 60 négyzetméteres pedig havi 380 ezer forintért keres bérlőt.

Nem dicsekszik, hogyan kapta meg

Habsburg-Lotharingiai Mihály a lapnak elismerte, hogy ő bérli az ingatlant, 2015 óta lakik a várnegyedben, a bérleményt lakásként használja, ez a lakcíme is. Hogy milyen körülmények között nyerte el az önkormányzati lakás bérleti jogát, arra viszont nem válaszolt.

Veres Dávid, az I. Kerület független képviselője viszont emlékeztetett,

„Nagy Gábor Tamás polgármester adott már bérlakást akciósan saját magának, a szüleinek, volt fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselőnek, minisztériumi osztályvezetőnek és a Rogán Antal minisztert helikoptereztető cégnek is.”

A 24.hu felidézte, a főherceg évekkel ezelőtt Lázár Jánossal vadászgatott, 900-nál több fácánt el is ejtettek. Lázár és Habsburg-Lotharingiai Mihály között emellett üzleti kapcsolat is van, azt írják:

a dohányzásnak hadat üzenő exminiszter tavalyi vagyonnyilatkozata szerint 10 százalékos tulajdonrésze van az osztrák-liechtensteini milliárdos Max Turnauer cégében, a Divatcsarnok Projekt Zrt-ben. Ennek a társaságnak az igazgatótanácsi tagja Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban