Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

A független ÁSZ szerint az, hogy az elnökük fideszes, csak „a DK választási kampánya”

Bedobták a mindent vivő reagálást arra, hogy miért csak ellenzéki pártokat szívatnak.

Az Állami Számvevőszék a jogállam elleni támadásként értékelte és határozottan visszautasította közleményében Arató Gergely DK frakcióvezető-helyettes „alaptalan vádaskodásait”.

Előzőleg Arató Gergely sajtótájékoztatóján azt mondta, pártjuk Domokos László ÁSZ-elnök leváltását kezdeményezi. A DK szerint a számvevőszék „politikai megrendelésre” bírságokkal lehetetleníti el az ellenzéki pártokat.

Az ÁSZ erre reagálva azt írta:

nem vesznek részt a DK európai parlamenti választási kampányában.

A DK a jogállami kereteket megsértve saját pártpolitikai céljaira próbálja felhasználni az Országgyűlés független ellenőrző szervét, valamint „durván megtámadta az ÁSZ elnökét” – tették hozzá, arról mélyen hallgatva a nagy „függetlenezések” közepette, hogy Domokos László ÁSZ-elnök 2010-ben még a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje volt.

Na, melyik az a két párt, amelyik évek óta átláthatóan működik az Állami Számvevőszék szerint?

Posted by Momentum Mozgalom on Saturday, February 2, 2019

Közleményük szerint számukra nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell – mesélték.

Az ÁSZ nem hatóság, nincs szankcionálási jogköre, ezért nem szab ki semmilyen „büntetést” vagy „bírságot”, jogosítványai arra terjednek ki, hogy a párttörvény előírásai alapján, amennyiben a pártok tiltott támogatást fogadtak el, akkor megállapítsa annak az értékét – magyarázkodott a szervezet, mely eddig érdekes módon kizárólag ellenzéki pártoknál talált hiányosságokat, a Fidesznél és a KDNP-nél nem.