Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Az ÁSZ szabálytalanságokat talált a Kutyapárt Savköpő Menyét Alapítványánál

RövidenRöviden
"Fohászkodásra kijelölt hely" a Keleti pályaudvarnál.
"Fohászkodásra kijelölt hely" a Keleti pályaudvarnál. Fotó: ketfarkukutya.mkkp.party

Szürreális hangulatút tájékoztatás jelent meg az Állami Számvevőszék honlapján, melyben arról írnak, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Savköpő Menyét Alapítványa nem biztosította a 2018-2019 közötti időszakban gazdálkodása törvényességét, a közpénzek jogszerű felhasználásának alapvető feltételeit, valamint a költségvetési támogatással való elszámoltathatóságot!

Azt írják, a 2018 májusában életre hívott alapítvány célja a politikai kultúra fejlesztése, valamint ehhez kapcsolódóan különböző tudományos, kutatási, ismeretterjesztő, oktatási tevékenység végzése. A legmenőbb nevű pártalapítvány a költségvetésből 2018-ban 8,1 millió Ft, 2019-ben 41,3 millió Ft költségvetési támogatásban részesült.

Az ÁSZ szakemberei azonban alaposan megvizsgálták az eredetileg viccpárt, gyakorlatilag a Magyarországon jelenleg talán a messze leghitelesebb politikai formáció alapítványát, és megállapították, hogy

  • a Savköpő Menyét Alapítvány a gazdálkodásának belső szabályait nem alkotta meg, a 2018-2019 közötti időszakban nem rendelkezett a számviteli törvény szerinti számviteli politikával, nem biztosította a közpénzekkel való ellenőrizhető, elszámoltatható és átlátható gazdálkodás feltételeit;
  • a számviteli törvény és a pártalapítványi törvény előírásai ellenére beszámolási kötelezettségét sem teljesítette, nem rendelkezett számviteli beszámolóval, valamint nem készítette el tevékenységéről szóló éves jelentést sem.

„Ezáltal a Savköpő Menyét Alapítvány 2018-2019. évi gazdálkodása nem volt törvényes, az Alaptörvénnyel ellentétesen a felhasznált közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával a nyilvánosság előtt nem számolt el. A Savköpő Menyét Alapítványnál nem álltak fenn a törvényes gazdálkodáshoz és a közpénzek törvényes felhasználásához szükséges feltételek”

– vonta le a konklúziót a számvevőszék.

Az állami szerv – amely nemrég a Fideszt és a ránőtt KDNP-t vizsgálta, és náluk természetesen mindent rendben talált –, azt is írta, a Savköpő Menyét Alapítvány kuratóriumi elnökének 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie az ÁSZ megállapításai alapján.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Kifarolt a Kétfarkú Kutya Párt Juhász Péter mögül

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter