Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Bűnügy

Megöltek egy férfit egy miskolci áruház parkolójában

Az ÁSZ szabálytalanságokat talált a Kutyapárt Savköpő Menyét Alapítványánál

"Fohászkodásra kijelölt hely" a Keleti pályaudvarnál.
"Fohászkodásra kijelölt hely" a Keleti pályaudvarnál. Fotó: ketfarkukutya.mkkp.party

Szürreális hangulatút tájékoztatás jelent meg az Állami Számvevőszék honlapján, melyben arról írnak, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Savköpő Menyét Alapítványa nem biztosította a 2018-2019 közötti időszakban gazdálkodása törvényességét, a közpénzek jogszerű felhasználásának alapvető feltételeit, valamint a költségvetési támogatással való elszámoltathatóságot!

Azt írják, a 2018 májusában életre hívott alapítvány célja a politikai kultúra fejlesztése, valamint ehhez kapcsolódóan különböző tudományos, kutatási, ismeretterjesztő, oktatási tevékenység végzése. A legmenőbb nevű pártalapítvány a költségvetésből 2018-ban 8,1 millió Ft, 2019-ben 41,3 millió Ft költségvetési támogatásban részesült.

Az ÁSZ szakemberei azonban alaposan megvizsgálták az eredetileg viccpárt, gyakorlatilag a Magyarországon jelenleg talán a messze leghitelesebb politikai formáció alapítványát, és megállapították, hogy

  • a Savköpő Menyét Alapítvány a gazdálkodásának belső szabályait nem alkotta meg, a 2018-2019 közötti időszakban nem rendelkezett a számviteli törvény szerinti számviteli politikával, nem biztosította a közpénzekkel való ellenőrizhető, elszámoltatható és átlátható gazdálkodás feltételeit;
  • a számviteli törvény és a pártalapítványi törvény előírásai ellenére beszámolási kötelezettségét sem teljesítette, nem rendelkezett számviteli beszámolóval, valamint nem készítette el tevékenységéről szóló éves jelentést sem.

„Ezáltal a Savköpő Menyét Alapítvány 2018-2019. évi gazdálkodása nem volt törvényes, az Alaptörvénnyel ellentétesen a felhasznált közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával a nyilvánosság előtt nem számolt el. A Savköpő Menyét Alapítványnál nem álltak fenn a törvényes gazdálkodáshoz és a közpénzek törvényes felhasználásához szükséges feltételek”

– vonta le a konklúziót a számvevőszék.

Az állami szerv – amely nemrég a Fideszt és a ránőtt KDNP-t vizsgálta, és náluk természetesen mindent rendben talált –, azt is írta, a Savköpő Menyét Alapítvány kuratóriumi elnökének 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie az ÁSZ megállapításai alapján.

Ez is érdekelhet: Erős hidegfront érkezik jelentős lehűléssel, őszies idővel – mutatjuk az előrejelzést

Kapcsolódó hírek

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Kifarolt a Kétfarkú Kutya Párt Juhász Péter mögül

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye

Orbánt, Mészárost és Várkonyi Andreát is felfestette a Kutyapárt egy budapesti buszmegállóra

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

Drogpolitikai vitára hívta Deutsch Tamást a Kutyapárt

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!