Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az ellenzék által összehívott rendkívüli ülésre

Képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2019. január 3-án. Az ülést az ellenzéki pártok, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték; a Fidesz és a KDNP képviselői nem jelentek meg.
Képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2019. január 3-án. Az ülést az ellenzéki pártok, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték; a Fidesz és a KDNP képviselői nem jelentek meg. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rabszolgatörvény és a közigazgatási különbíróságról szóló törvény elfogadását övező botrányos körülmények miatt rendkívüli parlamenti ülést hívott össze január 3-ra az ellenzék, melyen valahogy nem sikerült a Fidesz-KDNP szekciónak megjelennie.

A rendkívüli ülést Szabó Tímea, a PM társelnöke élő videóban közvetítette a Facebookon. Ezen jól látni, hogy teljesen üresek voltak a kormánypárti padsorok:

Rendkívüli ülés

Posted by Szabó Tímea on Thursday, January 3, 2019

Elsőként a jobbikos Jakab Péter szólalt fel, aki a távolmaradó kormánypárti képviselőknek felrótta,

vannak köztük, akik havi ötmilliós fizetésért nem ülnek most itt.

Kapott tőle a közmédia is („évi 90 milliárd forintból hazudnak magyaroknak a magyarokról”), ilyen körülmények között pedig Jakab szerint a képviselőnek kutyakötelessége bemenni az MTVA-hoz, és megkérdezni a hírigazgatót, hogy mégis mi történik. Szerinte azonban a nép felébredt, azt kiabálja, hogy elég volt. Felszólalására a házelnök csak annyit tudott mondani:

Kormányválasz nem fog érkezni rá.

Jakab Péter után Szabó Tímea emelkedett szóra. Ő egy esküt olvasott fel, melyhez csatlakoztak az ellenzéki politikusok. Ezután 444 szerint több ellenzéki frakció elhagyta az üléstermet, bent csak a Jobbik és az LMP maradt.

Parlamenti tudósítások 4.

Posted by Korózs Lajos on Thursday, January 3, 2019

Ezt követően a házelnök arról beszélt, hogy a köztévénél történtek miatt több ellenzéki képviselő is bejelentést tett a mentelmi jogának megsértése miatt, ezeket a bejelentéseket pedig majd ki fogják vizsgálni.

a jelenlévők szavaztak a napirendről, majd határozatképtelenség miatt feloszlott az ülés.

Az ellenzék a Parlament előtt sajtótájékoztatót tartott az ülés után, valamint felolvasták az ülésen elhangzott esküt.