Belföld

Döbbenetes fotót tett közzé Magyar Péter a tegnapi tüntetésről

Bulvár

Mi történik? Magyar Péter szerint koholt rendőri jelentés készült róla, Varga Judit is hirtelen előkerült és egy kapcsolati erőszakról szóló poszttal reagált

Bűnügy

Bicskei farokverőt fogtak az egyik nyíregyházi lánykollégiumnál

Feljelentik Orbánt a reggeli rádiós uszításáért

„Ilyen felelőtlenül, ilyen aljas politikai célokkal elkövetve egy miniszterelnök nem viselkedhet.”

RövidenRöviden
Feljelentik Orbánt a reggeli rádiós uszításáért
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Párbeszéd feljelenti Orbán Viktort és „fideszes társait” rémhírterjesztésért – közölte Szabó Tímea, az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteken, miután mi is megírtuk: a kormányfő a Kossuth Rádió reggeli propagandaműsorában azzal hangolta a híveit, hogy „a baloldal továbbra is háborúpárti”.

Szabó az állítást „szemenszedett hazugságnak” nevezte és kiemelte, hogy a büntető törvénykönyv szerint aki veszélyhelyzet idején nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt állít vagy híresztel, nyugtalanságot és zavart keltve az emberek körében, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Párbeszéd úgy gondolja, hogy a miniszterelnök és „fideszes társai” is kimerítették ezt a tényállást, hiszen valótlanul állítják és terjesztik nagy nyilvánosság előtt, hogy az ellenzék, többek között a Párbeszéd is háborúpárti – mondta Szabó Tímea, hozzátéve: pártjának nem maradt más választása, mint hogy feljelentést tesz.

Ilyen nyugtalan helyzetben, amikor valóban háború zajlik a szomszédunkban, akkor „ilyen felelőtlenül, ilyen aljas politikai célokkal elkövetve egy miniszterelnök nem viselkedhet”

– fogalmazott Szabó Tímea. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy „fejezze be az álhírek terjesztését”!

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke kijelentette, azt javasolják Orbán Viktornak, „amit ő ajánlgatott mindenkinek egy évvel ezelőtt: stratégiai nyugalmat”. Amikor a Fidesz „álbékepárti” határozati javaslatában olyan mondatok szerepelnek, hogy a világ lassan belesodródik egy új világháborúba, az biztos, hogy ebben az egyébként is feszült nemzetközi helyzetben csak olajat önt a tűzre – értékelt.

Leszögezte, hogy az Ukrajna melletti kiállás sem Magyarországot, sem más országokat, sem az EU, sem a NATO tagjait nem fenyegeti azzal, hogy belesodródnának a háborúba. Attól viszont lehet félni, hogy Magyarországon nyugtalanul alszanak és kelnek az emberek, mert az egész életükre árnyat vet a háború eszkalációjáról szóló „fideszes rémítgetés” – tette hozzá.

Tordai Bence azt is közölte, a Párbeszéd pacifista, ahogy minden zöld párt, mert a zöld mozgalom is tulajdonképpen a békemozgalomból nőtt ki.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni

Svájcba menekítette vagyona egy részét a Spar Orbánék elől – itt a kormány válasza

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Balog már akkor a pedofilsegítő érdekében kavart, amikor még tanácsadó sem volt – a DK válaszokat követel

Közel kétszáz párt indulhat az EP-választáson Magyarországon