Orbán Viktor úgy tudja, a baloldal továbbra is háborúpárti

Hétfőn mondjuk még ő indított hadjáratot Európa ellen, de hol van az már.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban adott interjúja előtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban adott interjúja előtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„A baloldal továbbra is háborúpárti” – hergelt a sehol nem tényező, saját nyomorában, a földön fekvő ellenzék ellen a miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli propagandaműsorában.

Orbán „indul a hadjárat” Viktor arról magyarázott, hogy a magyar parlament békepárti javaslatának vitája egy jó alkalom lehetett volna a baloldal számára, hogy egy értelmes vita után a nemzeti egység érdekében a baloldal feladja háborúpárti álláspontját, és csatlakoznak a kormánypártok által képviselt béketáborhoz. „Ezt arcvesztés nélkül is megtehették volna” – mondta.

„Mi felkínáltuk az alkalmat a baloldalnak, hogy a háborúpárti álláspontból átjöjjön a békepárti állásponthoz, hogy átálljanak a nemzeti érdek oldalára” – cinikuskodott a kormányfő, hozzátéve: ennek jeleit nem látta.

„Meglátjuk hogyan szavaznak pénteken” – tette hozzá Orbán Viktor,

ezúttal sem kifejtve, hogy ugyan mi haszna van, mit fog megoldani a kormánypártok által beterjesztett „békepárti határozat”.

Ezek is érdekelhetnek