Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Egy rejtélyes négyfős cégre bízták a teljes szemétkáosz felszámolását

Valamiért egy családi házban működő nyírségi kis céget szerződtetett a kukaholding, hogy legyen úrrá azon a számlázási káoszon, amivel a 160 fős apparátus sem bírt.

Egy rejtélyes négyfős cégre bízták a teljes szemétkáosz felszámolását
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Mint ismert, a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., vagy ahogy azt leginkább emlegetni szokták, a kukaholding megalkotása és beleültetése az ország szemétszállítását ügyező cégek nyakába nem nagyon hozott semmi pozitívumot, hatalmas kintlevőségeket halmozott fel, plusz a fizetési hajlandóság is zuhant.

A számlázó szoftver hibája miatt volt, ahol egy évet is vártak arra, hogy egyáltalán szemétcsekket kapjanak, és a 24.hu szerint a 160 fős apparátussal dolgozó NHKV Zrt.-nek idővel már pontos nyilvántartása sem volt arról, hogy hova ment ki a számla, és kik nem fizették még be azokat. Ezért úgy döntöttek, hogy meg sem próbálkoznak a behajtással, inkább kiszervezik a feladatot.

A hiányzó milliárdok beszedését azonban nem a NAV-ra bízták. Létrehoztak egy 7,6 milliárdos keretet, a díjbeszedés pedig az állami tulajdonú Díjbeszedő Holdinghoz került. Igen ám, de a Díjbeszedő Holding nem egyedül készült megküzdeni a feladattal, hanem

a négyfős Pepp and Cars Kft.-vel 7,6 milliárd forintos keretet nyert el 2017-ben a kukaholding közbeszerzésén a melóra

– olvasható a 24.hu cikkében. A Pepp and Cars egy négyfős nyírségi kisvállalkozás, 2016-ban mindössze 19 millió forintos forgalmat bonyolított, és addig zömmel élelmiszer-nagykereskedésben volt érdekelt.

A cég szőtt egy áttekinthetetlen céghálót, alvállalkozókat vett fel, az alvállalkozók pedig további alvállalkozókat szerveztek be, aminek az lett az eredménye, hogy a kukaholding ügyfeleinek személyes adatai, esetleges tartozásai mind náluk kötöttek ki.

A 24.hu szerint az adatvédelmi előírások dacára nem sikerült nyilvánosságra hozni, mely vállalkozások kezelték az ügyfelek adatait és az NHKV pénzét. A Pepp and Carsnak nincs honlapja, az NHKV Adatkezelési Szabályzatában pedig nincs benne az a link, mely megmutatná az alvállalkozókat.

Bónuszként kiderült, hogy a Pepp and Cars megadott telefonszámán nem a jelenlegi, hanem a régi tulajt lehet elérni, aki állítása szerint tíz éve eladta már az üzletrészét.

A cikk megjegyezte, a kukaholding helyből nem fűzött nagy reményeket a tartozások gazdaságos beszedésére, és hiába bízták meg a nyírségi céget, volt olyan ügyfél, akit a NAV-val fenyegettek meg, amennyiben nem rendezi tartozását.

Olyat mondott a kukaholding, hogy belesajdul a szíved

Luxusfizetéseket osztogat a bukott kukaholding

Mintha a jövőbe látott volna a szemétkáosz felszámolására szerződtetett négyfős cég

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

33,48 milliárdért bővítheti Mészáros Lőrinc cége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve