Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Kamu akció miatt indult eljárás az Alza.hu webáruháznál

RövidenRöviden

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított az alza.hu webáruház üzemeltetőjével szemben, mert úgy véli, hogy a vállalkozás „Black Friday”; akciója megsérthette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

A GVH emlékeztet: a cég akciója népszerűsítésére alkalmazott „képi és szöveges üzenetei” azt a benyomást kelthették, hogy kiemelkedő mértékű, akár 80 százalékos kedvezményre tehetnek szert a Black Friday idején történő vásárlással. A hatóság azonban valószínűsíti, hogy az akcióban részt vevő termékek csupán egy szűk köre volt elérhető 80 százalék feletti kedvezménnyel, és a kimagasló árleszállítás nem a hirdetésekben kiemelt termékeket érintette.

A GVH szerint gyanítható, hogy a vállalkozás ugyanilyen elnevezéssel 2018-ban többször is folytathatott kampányokat, ezekre is kiterjed a GVH vizsgálata – írták.

A GVH korábban több alkalommal szabott ki versenyfelügyeleti bírságot a fogyasztókat megtévesztő Black Friday, illetve adventi hétvégi akciók miatt. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, a megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette – közölték.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Botrány! Miközben rohad a MÁV, Hernádi Zsolt spanyol vasúti vásárlását euró százmilliókkal támogatja a magyar állam

Ismét drágul a benzin szerdán

Black Friday: ezek a tanácsok megmenthetik a bankszámlád

Ismét jelentősen drágulnak az üzemanyagok péntektől

892 millió forintra büntette az Alza.hu-t a GVH

Brutális bírságot kapott a Lidl