Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Bulvár

Karsai Dániel orális szexes poszttal reagált a bukott megafonos „kapja be” üzenetére

Már az olcsóbb, rosszabb helyen lévő lakások is drágulnak

A csepeli használt lakások átlagos négyzetméterára 27 százalékkal emelkedett az előző évihez képest.

Már az olcsóbb, rosszabb helyen lévő lakások is drágulnak

Továbbra is tart a drágulás és a forgalom élénkülése az ingatlanpiacon, ezért megnőtt a kereslet az olcsóbb, kevésbé frekventált városrészekben található lakások iránt – olvasható az Ingatlan.com portál elemzésében.

A portál idézte vezető gazdasági szakértőjüket, Balogh Lászlót, aki elmondta: legfrissebb adataik szerint Budapesten, októberben az egy lakáshirdetésre jutó érdeklődések száma a XXII., XXI., XX., XVII. és a XV. kerületben volt a legmagasabb.

A szakértő a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira alapozó elemzésüket ismertetve kifejtette, bár nem csökken a vevők száma a piacon, mégis egyre nehezebben tudnak lépést tartani az árak emelkedésével, ez leginkább a fővárosra és a vidéki nagyvárosokra jellemző, amelyek továbbra is a lakáspiaci forgalom gerincét adják.

A cég elemzése szerint Budapesten és a nagyvárosokban a külső kerületek népszerűsége következtében októberben például a csepeli használt lakások átlagos négyzetméterára 27 százalékkal emelkedett az előző évihez képest, de a jelenlegi 427 ezer forintos kínálati ár még mindig kifejezetten alacsonynak mondható például a IX., VI. vagy VII. kerület 700 ezer forint körüli négyzetméterárához hasonlítva.

Szintén jelentős, 40 és 36 százalékos áremelkedés látható a X. és XV. kerületi lakások négyzetméteráraiban, de az árak így is alig haladják meg a négyzetméterenkénti 500 ezer forintot – folytatta Balogh László, aki szerint Budapest mellett a vidéki nagyvárosokra is igaz ez a tendencia, a korábban legkeresettebb, legdrágább városrészek helyett az olcsóbbak felé fordulnak a vevők.

Az elemző emlékeztetett arra, hogy a legfrissebb hivatalos adatok alapján a lakásdrágulás üteme új erőre kapott 2018-ban: az év első felében a lakások áremelkedése 8,2 százalékos volt, a 2017 egészére vonatkozó 5,9 százalékkal szemben. Az új lakások 7,6 százalékkal drágultak a hivatalos statisztika szerint, miközben a múlt év egészében 6 százalékos volt az áremelkedés mértéke. Az idei első félévben 59 ezer lakóingatlan cserélt gazdát, ez 7 százalékos emelkedést jelent – tette hozzá.

Ez is érdekelhet: Dübörgő pedagógushiány: van, ahol magyartanár tartja az angolt

Kapcsolódó hírek

Átverte a választóit Magyar Péter, mégis beül az Európai Parlamentbe

Halálra gázoltak egy szállodaigazgatót Szabolcsban

DH: Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben az ingatlanárak az EU-ban

Már milliós négyzetméteráruk van a használt budapesti garzonoknak

Friss elemzés: jelentős hozammal számolhatnak az ingatlanba fektetők

10 éves mélypont jöhet ősszel a magyar ingatlanpiacon

3,2 millió forintnál jár a Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára

Zabálják a lakáshitelt a magyarok, a drágulás miatt sokan előrehozták ingatlanvásárlásukat

Budapesten már 1,3 millió forint fölött jár az új lakások átlagos négyzetméterára

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!