Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Zabálják a lakáshitelt a magyarok, a drágulás miatt sokan előrehozták ingatlanvásárlásukat

Rekord összegű lakáshitelt folyósítottak áprilisban a Bankmonitor jelentése szerint.

Zabálják a lakáshitelt a magyarok, a drágulás miatt sokan előrehozták ingatlanvásárlásukat

Idén áprilisban 144,8 milliárd forint lakáshitelt folyósítottak a bankok, ami 6,6 százalékkal magasabb, mint az egy hónappal korábbi összeg, az eddigi legmagasabb értéket pedig 5,9 százalékkal haladta meg.

A Bankmonitor pénzügyi portál szerdai közlése szerint a kimagasló érték a kamat emelkedésének és a zöld hitelek térnyerésének köszönhető.

A dráguló lakáshitelek miatt sokan előrehozták ingatlanvásárlásukat, de szép számmal akadtak olyanok is, akik felújításba, építésbe fogtak bele a tervezettnél korábban – jegyezték meg, hozzátéve: történik mindez úgy is, hogy

egy év alatt megduplázódott a piaci kamatozású kölcsönök kamata.

Emlékeztettek arra is, hogy az MNB által életre keltett kedvezményes, 2,5 százalékos kamatozású zöld hitel nagyon népszerű volt, a 200 milliárd forintos keretösszeg gyorsan elfogyott, majd ezt megemelték 300 milliárd forintra.

Jelezték, hogy a kedvezményes kamatozású kölcsönök térnyerésének köszönhetően a kölcsönök átlagos THM értéke csökkent áprilisban az egy hónappal korábbihoz képest: 4,84 százalék volt a korábbi hónap 4,86 százalékához képest.

A hiteligénylés előtt állók a jövőben egyre magasabb kamatokkal szembesülhetnek, a Bankmonitor számításai szerint jelenleg a legnépszerűbb lakáshitelek kamata 6,39 százaléktól indul – mutattak rá a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!