Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Betiltották Oroszországban a hollywoodi filmet, amelyben az amerikaiak mentik meg az orosz elnököt

a-hunter-killer-kuldetes

Nem adott forgalmazási engedélyt az orosz kulturális minisztérium a Hunter Killer küldetés című amerikai filmre, amelyet csütörtökön mutatnának be az orosz mozik.

A hollywoodi akciófilm cselekménye szerint egy amerikai tengeralattjáró megmenti az orosz elnököt, aki ellen katonái puccsot hajtottak végre, és ezzel megakadályozza a harmadik világháború kirobbanását is.

A fogalmazási engedély hiányára a film forgalmazója, az orosz Megogo Distributio figyelmeztette csütörtökön a mozikat, és arra kérte őket, ideiglenesen vegyék le műsorukról az alkotást. A kulturális minisztérium sajtóosztálya csütörtök délután formai okkal magyarázta a történteket.

A tárca szerint a Megogo Distributio

nem helyezett el kópiát állandó megőrzésre a Goszfilmofond állami filmalapnál, ahogy az előírásban szerepel.

A minisztérium szerint a forgalmazó szeptember 24-én beadott ugyan egy merevlemezt, de azon a film műszaki minősége „nem volt megbízható”. Egy újabb kópiát október 30-án juttattak el az alaphoz, de annak nem jutott ideje az ellenőrzésre és a leltárba vételre.

A Megogo Distribitio azt kifogásolta, hogy a minisztérium másfél hónapon át nem reagált a leadott anyagokra. A tárca tisztségviselői még szerdán is azzal kecsegtették a forgalmazót, hogy az engedély „aláírás alatt van”.

A TASZSZ hírügynökség szerint a filmet korábban Ukrajnában is betiltották, arra hivatkozva, hogy az az orosz hadsereg erejét demonstrálja.

A filmben Gerard Butler és Gary Odman mellett olyan orosz színészek is játszanak, mint Mihail Gorevoj, Jurij Kolokolnyikov, Alekszandr Gyjacsecsko és Igor Zsizsikin.

Az orosz kulturális tárca januárban a Sztálin halála című brit-francia fekete komédia széles körben való bemutatását gáncsolta el, mert azt orosz filmalkotók, parlamenti képviselők, valamint a kultusztárca társadalmi tanácsának tagjai kegyeletsértőnek találták, és úgy vélekedtek, hogy az orosz (szovjet) ember „alsóbbrendűségét propagálja”, méghozzá éppen a sztálingrádi győzelem 75. évfordulóján.

Ez is érdekelhet:
Merkel: Németország támogatja az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítását

Kapcsolódó hírek

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

Kihagyták Magyarországot a legújabb EU-s szankciós döntésből, Szijjártó vérig sértődött

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Megszólalt Orbán Viktor főnöke a háborúról

Terrortámadás történt Moszkva közelében, sok a halott

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

Választás előtt még hazarendelik Szijjártó Pétert, Szentpétervárra utazik csütörtökön