Baleset

Utasokkal teli busz szenvedett balesetet, az ablakon keresztül mentették az embereket

Bulvár

Világ bohóca: fehér ingben és lakkcipőben állt neki homokzsákot pakolni az igazságügyi miniszter

Baleset

Súlyos baleset történt az Egis Gyógyszergyárban hétfő reggel

Orbán Viktor embere elismerte: ők szó nélkül odadobnák az oroszoknak az országot

Amikor a harcos szuverenitásvédőből kibuggyan a ruszkibérenc fideszes.

orban-balazs
Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én. A Konferencia a publikálás jövőjéről című kétnapos tanácskozáson három kontinens tizenhárom országából érkező negyven előadó osztja meg gondolatait kilenc panelbeszélgetés keretében a médiapiac helyzetéről. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Vérfagyasztó beismerés hangzott el Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának szájából a Stratégiai Részleg című műsor legutóbbi adásábanvette észre a 444.hu.

A beszélgetés során Orbán Viktor fő ideológusa a magyar kormányt ért amerikai kritikákról és az 1956-os forradalomról is értekezett, amikor azt találta mondani:

„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

Vagyis ez az Orbán Balázs nevű hazaáruló szörnyszülött, a Fidesz-kormány elsővonalas szószólója immár nyíltan azt hirdeti, hogy

1956-ból azt tanultuk: mi az ukránokkal ellentétben nem védekeztünk volna egy orosz katonai agresszióval szemben.

A 444.hu emlékeztet, 2008 nyarán Orbán Viktor még egy balatonszárszói konferencián arról beszélt, hogy a közép-európai országoknak kötelességük egyértelműen és világosan beszélni, amikor független országot ér katonai agresszió: „Szerintem bennünket ’56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.”

Itt tartunk tehát, hogy immár kormányzati álláspontnak tekinthető, hogy Magyarország az oroszokkal szemben nemhogy szót merne emelni, hanem egy esetleges megtámadottság okán még csak védekeznünk sem lenne ildomos.

Török: ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának

„Brüsszelt elfoglalnánk, de itt nem védekeznénk… Nekem ez tűnik eddig az év legnagyobb politikusi hibájának (akkor is, ha amúgy nem hiba ezt gondolni, de politikusként ezt mondani bizony elég magas labda)” – írta Török Gábor politikai elemző a Facebook-oldalán Orbán Balázs elszólása kapcsán.

Magyar: megalázta a sok ezer magyar szabadságharcos emlékét

Magyar Péter is azonnal reagált az újabb kormányzati botrányra. A Tisza Párt elnöke a 444 Facebook-posztja alatti kommentben azt írta: egészen felháborítónak tartja a miniszterelnök politikai igazgatójának szavait, és szerinte Orbán Balázsnak még a forradalom évfordulója előtt távoznia kell.

„Ezekkel a mondatokkal Orbán Balázs megalázta a sok ezer magyar szabadságharcos emlékét, akik közül sok százan – ellentétben Orbán Balázzsal – az életüket is hajlandóak voltak feláldozni a hazájuk szabadságáért és függetlenségéért. (…) Ilyen ember nem tölthet be közhivatalt a magyar miniszterelnök mellett, távoznia kell még október 23. előtt” – írta Magyar.

Ez is érdekelhet:
Elütött egy embert a 3-as metró

Kapcsolódó hírek

Nem kímél az időjárás a folytatásban, nagyot zuhan a hőmérséklet

Elütött egy embert a 3-as metró

Elkaptak egy magyar férfit az Egyesült Államokban, mert a ruszkiknak dolgozott

Megszólalt Orbán Viktor főnöke a háborúról

Választás előtt még hazarendelik Szijjártó Pétert, Szentpétervárra utazik csütörtökön

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Kihagyták Magyarországot a legújabb EU-s szankciós döntésből, Szijjártó vérig sértődött

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért