Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Nőtt a lakásárak különbsége a települések mérete szerint

RövidenRöviden

Az idei második negyedévben tovább nőtt a lakásárak közötti különbség az ország kisebb és nagyobb települései között, miután Budapesten gyorsult, a községekben viszont lassult a lakásárak éves növekedési üteme – olvasható a Magyar Nemzeti Bank szerdán megjelent lakásárindex jelentésében.

A fővárosban 20,2 százalékos éves összevetésű lakásár-emelkedést mért az MNB a második negyedévben az előző negyedévi 17,8 százalék után. Az előző negyedévhez viszonyítva 5,6 százalékkal lettek drágábbak a budapesti lakások, ami 1,0 százalékponttal kisebb növekedés az előző negyedévinél. Az inflációtól megtisztítva egy év alatt 16,6, az előző negyedévihez képest, 3,9 százalékos volt a budapesti lakások drágulása, ami 2,1 százalékpont lassulást mutat az első negyedév után.

A vidéki városokban a fővároshoz képest alacsonyabb, az országos átlaghoz közeli és az előző negyedévivel megegyező 16,3 százalékos éves és 3,8 százalékos negyedéves drágulást mértek a jegybank szakértői.

A községekben az országos átlagtól érdemben elmaradó, és az előző negyedévinél 5,1 százalékponttal alacsonyabb, 11,8 százalékos volt a lakásárak éves átlagos növekedése. Az előző negyedévhez mérve mindössze 0,3 százalékkal emelkedtek az árak, ami reálértéken 1,3 százalékos csökkenésnek felel meg.

2018 második negyedévében az MNB lakásárindex szerint országos átlagban 3,5 százalékkal nőttek a lakásárak, míg az éves növekedési ütem 16,2 százalékot ért el, szemben az előző időszakban tapasztalt 16,8 százalékos értékkel. Reálértelemben a lakásárak éves növekedési üteme 12,7 százalékos volt, 1,9 százalékponttal szerényebb az első negyedévinél.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Friss elemzés: jelentős hozammal számolhatnak az ingatlanba fektetők

10 éves mélypont jöhet ősszel a magyar ingatlanpiacon

Már milliós négyzetméteráruk van a használt budapesti garzonoknak

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter