Elszabotált nyomozás, megsemmisített bizonyítékok – feljelentést tesz a Párbeszéd Kiss Szilárd ügyében

“A rendelkezésre álló adatok illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.”

Az Index hosszú hónapokon át több cikkben is foglalkozott Kiss Szilárd volt moszkvai agrárattaséval, akiről elég nyilvánvalóan kiderült, hogy több ezres tételben intézett vízumokat prostituáltaknak és különböző orosz bűnözőknek.

Hogy, hogy nem, az ügyészség nem erre a megállapításra jutott, a napokban megszüntette a nyomozást Kiss ellen.

Semmi meglepetés: megszüntették a vízumokat több ezres tételben prostituáltaknak és orosz bűnözőknek kijáró Kiss Szilárd…

Posted by Szabolcs Panyi on Sunday, October 28, 2018

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője ma arról beszélt a parlamentben, hogy feljelentést tesznek az ügyben, mert a nyomozás megszüntetésével az ügyészség kiállt “egy orosz alvilági és titkosszolgálati érdekeket szolgáló bűnöző” mellett.

Kiss Szilárd az, aki “vízumlottóval, vagyis orosz rulettbe oltott letelepedésikötvény-üggyel” bukott meg 3 és fél évvel ezelőtt. Nem mellesleg közös orosz céget birtokolt Mészáros Lőrinccel – tette hozzá.

A vízumlottó során – folytatta – legkevesebb 5800 orosz állampolgárnak, a többi közt bűnözőknek és prostituáltaknak adott ki schengeni vízumokat a moszkvai követségen, amivel alapvetően veszélyeztette Magyarország és az EU biztonságát.

Mindezek ellenére a Polt Péter vezette ügyészségnek nem sikerült eljutnia a vádemelésig, sőt az ügyészség “elszabotálta a nyomozást”, és “5800 bizonyítékot, a vízumok kiadásához szükséges meghívólevelet semmisítettek meg, vélhetően a magyar külügyminisztériumban” – fűzte hozzá.

Kapcsolódó hírek