Videón szólt vissza Orbánnak Lázár János

Ha drogozni nem lehet, cigizni miért lehet? – kérdezi a trafikmutyival elhíresült egykori miniszter.

Alig burkolt adok-kapok alakult ki Lázár János és Orbán Viktor között azt követően, hogy Lázár gyakorlatilag hadat üzent a dohányzásnak. A miniszterelnök nem tört lándzsát a cigitilalom mellett, ezért Lázár egy Facebook-videóban szúrt oda neki.

Mint ismert, a 2018 nyarától nemdohányzóügyi miniszteri biztos nemrég állt elő egy kissé meredek ötlettel, miszerint azok, akik 2020. január elseje után születnek, ne vehessenek dohányterméket akkor sem, ha már betöltötték a 18. életévüket.

A jelek szerint Lázár ötletétől nem alélt el miniszterelnökünk. Orbán hétfőn az Azonnali kérdésére, miszerint támogatja-e a dohányzás betiltását, azt válaszolta:

“Nem, én a szabadság oldalán állok”.

Lázár János ezt nem hagyta szó nélkül. A 24.hu vette észre, hogy a volt hódmezővásárhelyi polgármester, aki a Miniszterelnökséget is vezette, a Facebookon tett közzé egy videót kedden.

A “Válasz” címet viselő felvételben Lázár azt mondta,

volt, aki szabadságkérdésnek tekintette a dohányzás visszaszorítása érdekében megfogalmazott javaslataimat. Ha ez igaz, akkor az a kérdés, hogy a drogokat miért tiltjuk be Magyarországon kőkemény eszközökkel?

Ezen mondataiba nehéz nem belehallani azt, hogy Orbánnak szánta őket.

Lázár azt is elmondta, a következő hetekben javaslatokkal áll elő a dohányzás visszaszorítására. Ez rossz hír lesz a dohányiparnak, jó hír azoknak, akik egészségesen szeretnének élni.

Kapcsolódó hírek