Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Végkielégítésükkel zsarolná a kormány a státusztörvény miatt felmondó tanárokat

Rendőrök és tiltakozók a pedagógusok tervezett státusztörvénye elleni tüntetés vége után a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án.
Rendőrök és tiltakozók a pedagógusok tervezett státusztörvénye elleni tüntetés vége után a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Jóval alacsonyabb végkielégítéssel büntetné a kormány azokat a pedagógusokat, akik felmondanak a státusztörvény elfogadása miatt – írja a Népszava.

A vonatkozó törvényjavaslat alapján akik idén szeptember 15-29. között írásban úgy nyilatkoznak, hogy nem fogadják el a jogállásváltást, azok 20 évnél kevesebb ledolgozott idő után mindössze egy havi, 20-30 év között kéthavi, afölött pedig háromhavi végkielégítést kaphatnak.

A múlt kedden benyújtott törvényjavaslatból az is kiderül, hogy aki viszont „jól viselkedik”, és elfogadja a jogállásváltást, az 20 év után nyolc havi végkielégítést kaphat majd, míg az, akinek már van 20 éves munkaviszonya, de most szeptemberben úgy nyilatkozik, nem hajlandó a státusztörvény alatt tovább dolgozni, csak kéthavit.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője a Népszavának azt nyilatkozta, az intézkedés a munka világától teljesen idegen, egyetlen célja van, hogy a kollégákat a státusztörvény elfogadására kényszerítse és visszatartsa őket a pályaelhagyástól, illetve hogy megbüntessék azokat, akik ennek ellenére is elmennek.

Kapcsolódó friss hírek