Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Újabb diáktüntetés Budapesten: Orbán rendőrei szerint palackokkal, vascsavarokkal dobálták meg őket

Újabb diáktüntetés Budapesten: Orbán rendőrei szerint palackokkal, vascsavarokkal dobálták meg őket
Fotó: Facebook/Sermer Ádám

Újabb diáktüntetést tartottak pénteken Budapesten, a résztvevők ezúttal is a pedagógusok bérének haladéktalan emelését és az őket érintő úgynevezett státusztörvény teljes tervezetének azonnali visszavonását követelték, megerősítve a „7igenes” országos népszavazási kezdeményezésben foglaltakat.

A Fidesz már a tüntetés alatt reagált, egy gyakorlatilag a saját híveivel szemben is méltatlan szintű hazugsággal, miszerint „a baloldal politikusai akadályozzák, hogy a pedagógusok 800 ezret kereshessenek”.

A résztvevők a Kossuth Lajos térről, a Parlament mellől indulva az Oktogonhoz vonultak. A megmozdulást az Egységes Diákfront „Gyerekeket bántasz! – 7igennel a gyermekbántalmazó rendszer ellen” címmel, a korábbiak folytatásaként hirdette meg.

Megérkezett a többezres tömeg az Oktogonra, ahol a beszédek után a tüntetés hivatalosan véget ért. ➡…

Posted by Telex.hu on Friday, May 19, 2023

A megmozdulás résztvevői dobszóra gyülekeztek a Kossuth Lajos téren, majd a tömeg elindult az Oktogonhoz.

A transzparenseken egyebek mellett a „Történelmet mindig az ifjúság írja”, „Nekünk is van szívhangunk!”, „Minden hatalom a népé” szövegek voltak olvashatók.

A tüntetők nemzeti színű, európai uniós, valamint a pedagógusokért tartott tüntetések jelképévé vált kockásing-mintás és körbezárt felkiáltójelet ábrázoló zászlókat lobogtattak. Feltűnt a tömegben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, a Pedagógusok Szakszervezetének és a Tanítanék Mozgalomnak a lobogója is.

A tüntetésen jelen volt több ellenzéki politikus, köztük Hadházy Ákos, Tordai Bence, Szabó Tímea, Fekete-Győr András, Orosz Anna, Hajnal Miklós, Jámbor András, Arató Gergely, Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is.

A demonstráció végén a tüntetők egy csoportja a Fidesz székháza elé vonult, de a Lendvay utca mindkét oldalát a rendőrség lezárta.

Bántják a gázspréző, gyerekverő rendőröket

A korábban gyerekeket verő, gázspréző rendőrség a police.hu oldalon eközben szakmányban kelti a hangulatot a diákok ellen: már a harmadik közleményt adják ki arról, hogy a tüntetők állítólag szándékosan provokálják őket, „de a rendőrsorfal visszatartja az agresszív résztvevőket”!

Mint írták, „a jogellenes gyűlés résztvevői” a Lendvay utcában lökdösni, tolni kezdték a rendőrsorfalat és megpróbálták áttörni azt, közben palackokat és vascsavarokat is dobáltak, sőt, a rendőröket folyamatosan verbálisan is provokálják.