Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

„Karhatalmisták” vertek és könnygázzal fújtak le fiatalkorú diákokat – a Momentum szerint „ezt gondolja ma a magyar kormány a fiatalokról”

A párt panaszt tesz a Karmelita kolostornál történt rendőri brutalitás ellen.

Rendőrök és tiltakozók a pedagógusok tervezett státusztörvénye elleni tüntetés vége után a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án.
Rendőrök és tiltakozók a pedagógusok tervezett státusztörvénye elleni tüntetés vége után a Karmelita kolostornál tartott demonstráción 2023. május 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy a hatalom szerdán, a Karmelita kolostornál megmutatta a valódi arcát, amikor „karhatalmisták” vertek és könnygázzal fújtak le fiatalkorú diákokat, akik egy jobb oktatási rendszerért tüntettek. Az ellenzéki politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta:

„Ez ma Magyarország, ezt gondolja ma a magyar kormány a fiatalokról, az oktatásról és a jövőről”.

Rendkívüli sajtótájékoztató a Karmelita elől

Posted by Momentum Mozgalom on Thursday, May 4, 2023

Közölte, több fiatal tüntetőt is előállítottak szerda este, a szüleiknek viszont nem szóltak, és – mint mondta – felháborítónak tartják, hogy nem engedték be az országgyűlési képviselőket a Gyorskocsi utcai fogdába. Ezt az épületbiztonsági protokoll esetleges megsértésével indokolták – mondta Gelencsér Ferenc, hozzátéve: az ügyvédeket sem engedték be az épületbe.

Az ellenzéki politikus kiemelte, az elmúlt hetekben a kordon a hatalom, a jogállam hiánya, az egyre nehezebb megélhetés egyfajta szimbólumává vált, és ezért is mentek a Karmelita kolostorhoz a tüntetők szerdán.

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője, szóvivője arról beszélt, hogy szerda esti tüntetésen megbilincselték a rendőrök, majd a Gyorskocsi utcai épületbe került, ahova egy ottani tiszt közlése szerint hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és tiltott gyűlésen való részvétel gyanúja miatt vitték.

Könnygázzal lefújt tüntető diákok. Gyorskötözővel megbilincselt momentumos képviselő. Rohamrendőrök, rendőrsorfal és…

Posted by Donáth Anna on Wednesday, May 3, 2023

Ezt „furának” nevezte a politikus, mert – mint fogalmazott – „se rendőrhöz, se kordonhoz” nem ért, ő csupán egy könnygázzal lefújt diáknak akart segíteni. Tompos Márton azt mondta, nem tudja, lesz-e eljárás ellene, de mindenképpen panaszt tesznek az intézkedés miatt.

Kérdésekre válaszolva azt közölte, nem volt „igazából fogdában”, a Gyorskocsi utcai fogda orvosi termének várójában ült több mint négy órán keresztül. Nem volt kihallgatás, jegyzőkönyvet nem vettek fel, nem mutattak neki bizonyítékot – mondta, hozzátéve: „a végén kaptam egy papírt, hogy akkor mehet Isten hírével”.

Szerinte a rendőrök nem a szabályoknak megfelelően jártak el.

Brutális rendőri erőszak egy diák és egy képviselő ellen. Mindezt egy kerítésért?!Rohamrendőrök, rendőrsorfal és rendőri brutalitás. Magyarország 2023../Tompos Márton országgyűlési képviselőt berángatták a rendőrsorfal mögé, majd gyorskötözőt tettek a kezére. 0:15-nél látható, ahogyan a képviselővel szemben fellépnek a rendőrök./

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, May 3, 2023

Gelencsér Ferenc azt mondta, információik szerint senki ellen nem lesz eljárás, „mindegyik gyereket úgy engedték el, hogy valójában semmit nem követtek el”, a legsúlyosabb cselekmény, amit felróttak az egyik tüntetőnek, az volt, hogy maszkot viselt a tüntetésen.

Arra reagálva, hogy hivatalos személy elleni erőszak miatt indult nyomozás a Karmelita kolostornál történtek miatt és egy embert őrizetbe is vettek, azt közölte: információk szerint „a Gyorskocsi utcában nem volt olyan személy, akit hivatalos személy elleni erőszak miatt állítottak volna elő”.

Gelencsér Ferenc szerint szerda este „számtalan rendőri túlkapást” láttak a Karmelita kolostornál. Panasszal fognak élni – közölte.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten