Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Rétvári Bence megköszönte, hogy a tanárok 99%-a végül becsicskult a státusztörvénynek

Nagy siker, hogy nem ültek fel a rémhíreknek, már csak a baloldaltól kell elkérni a béremelésükre szánt pénzt!

RövidenRöviden
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Zökkenőmentesen indult a tanév, a pedagógusok 99 százaléka az új jogállást választotta, elmaradt a felmondási hullám,

„köszönjük a 99 százléknak, hogy nem ült fel a rémhíreknek, és továbbra is az egyik legszebb és legnehezebb hivatást gyakorolja, gyermekeinket neveli”

– magyarázta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzet kormányzati propagandaújságban csütörtökön megjelent interjúban.

Rétvári Bence azt állította, hogy 1205 pedagógus, nagyjából egy százalék nyilatkozott úgy, hogy nem lép át az új életpályatörvény hatálya alá, viszont szeptember 16. óta állítólag 460 új pedagógus kezdte meg a tanítást állami iskolában, akik már az új jogállás szerint létesítettek jogviszonyt, és ez a szám hétről hétre emelkedik!

Az utánpótlás szempontjából pedig biztató, hogy húsz éve nem vettek fel annyi hallgatót pedagógusképzésre, mint idén: húsz éve 5007, tíz éve 9070, idén pedig rekordmagas 12 894 hallgató kezdte meg a tanulmányait – mondta az államtitkár.

Rétvári Bence szerint egyrészről most már a pedagógus nemcsak egy a számtalan közalkalmazott közül, hanem „ők a nagybetűs Pedagógusok”, másrészt az új törvény teremti meg a béremelés alapjait. Ezenfelül csökken a tanárok óraszáma az eddigi 22-26 tanóráról fix heti 24 tanórára, növekszik a szabadnapok száma 46-ról 50-re, és több idő marad a tanításra, mert az adminisztrációs terhek többségét – a háromféle minősítést és önértékelést, illetve a pedagógus I. fokozatban levők portfólió készítési kötelezettségét – eltörli az új törvény. Megszűnnek továbbá a pályakezdőket és fiatalokat hátrányosan érintő bérszabályok, így a fiatal tanárok közül többen lépnek és maradnak a pályán a fizetés miatt – állította az államtitkár.

Rétvári Bence a következő nagy feladatnak a pedagógusok „nagyarányú fizetésemelését” nevezte, amit most állítása szerint a „csúnya EU” akadályoz (noha a Vodafone vagy a reptér megvásárlására, Mészáros Lőrinc jachtjára érdekes módon bármikor akad kellő mennyiségű pénz – a szerk.).

Ha „végre nem blokkolják tovább az EU-s forrásokat, akkor azonnal 561 ezer forintra emelkedik a pedagógus átlagbér, 2025-re pedig nyolcszázezer forintot fognak keresni átlagosan a pedagógusok” – ragadtatta el magát Rétvári, azzal hergelve, hogy ha a baloldal nem akadályozná a pedagógus béremelést, bizonyára még többen maradnának a pályán vagy választanák ezt a hivatást!

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Sokkoló felvétel: óvónők aláztak egy autista kisfiút egy III. kerületi óvodában

Rétvári Bence úgy tudja, sikerült megvédeni az emberek életét és vagyonát, csak éppen legkevesebb 2 milliárd a kár

„Túszejtés nem történt”, de nyomoznak egy budapesti iskolában történtek miatt

Felmondott a státusztörvény miatt a makói „vasalódeszkás” tanár is

Rohad a közoktatás is: mélypontra került a főállású tanárok száma Magyarországon

Felmondott a státusztörvény miatt, buszsofőr lett nettó 5-600 ezerért a Földes Ferenc Gimnázium tanára