Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Felmondott a státusztörvény miatt, buszsofőr lett nettó 5-600 ezerért a Földes Ferenc Gimnázium tanára

RövidenRöviden
Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) országos pedagógusdemonstrációján Budapesten, a Kossuth téren 2019. november 30-án.
Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) országos pedagógusdemonstrációján Budapesten, a Kossuth téren 2019. november 30-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

„Most végeztem el egy képzést, októbertől egy magáncégnél leszek buszsofőr, a fizetésem nettó 500-600 ezer forint lesz, ami több, mint amennyi a tanári bérem volt bruttóban”

nyilatkozta a Népszavának Szűcs Tamás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium volt tanára, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi választmányi elnöke. Szűcs még a nyáron rendkívüli felmondással fejezte be az iskolai munkát. A végső lökést a státusztörvény adta meg neki, de egy ideje már ezt leszámítva is gondolkodott a váltáson.

„Ha nincs ez a törvény, lehet, hogy nem billen át a dolog. Eddig sem volt rózsás a helyzet, ám most kifejezetten pocsék. Azt nem tudom, mekkora lesz a felmondási hullám, úgy érzékelem, a pedagógusok körében nagy a letaglózottság és a tétovaság” – tette hozzá.

A Népszava emlékeztet, a pedagógusoknak szeptember 29-ig, e hét péntekig kell nyilatkozniuk, ha nem fogadják el a bosszútörvényként is emlegetett rendelkezés szabta feltételeket és az új köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt, ami a közalkalmazotti státuszt váltja fel.

Ezek is érdekelhetnek

A kormány napjai meg vannak számlálva: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Több mint 2 ezer pedagógus mondott fel az utóbbi hónapokban a státusztörvény miatt

Novák Katalin aláírta a státusztörvényt, és felmondta a Fidesz-propagandát

Rétvári Bence megköszönte, hogy a tanárok 99%-a végül becsicskult a státusztörvénynek

Felmondott a státusztörvény miatt a makói „vasalódeszkás” tanár is