Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Tüntetés készül – Diákok üzentek az Orbán-kormánynak: „Basszák meg!”

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja beszédet mond a pedagógusok előkészítés alatt lévő státusztörvénye ellen tartott tüntetésen a Belügyminisztérium Széchenyi téri épülete előtt 2023. április 24-én.
Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja beszédet mond a pedagógusok előkészítés alatt lévő státusztörvénye ellen tartott tüntetésen a Belügyminisztérium Széchenyi téri épülete előtt 2023. április 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Béremelést, ne szemfényvesztést” címmel szombaton 15 órától Pintér Sándor Belügyminisztériumánál tüntet az Egységes Diákfront és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

A diákszervezet szerint a tüntetés apropóját az adja, hogy szerintük a kormány hazudott a pedagógusok „Brüsszel által engedélyezett” fizetésemelésével kapcsolatban. Felröppent ugyanis a hír, hogy jövő ősztől Pintérék fizetéscsökkentéssel büntetnék a „rosszul teljesítő” tanárokat.

Az egyik beharangozó videót Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja így indítja:

„A kormány megígérte a 32 százalékos béremelést, és most el akarják venni. Basszák meg!”

Majd további aktivisták ismertetik a megmozdulás célját: megállítani (Brüsszel helyett) a hazugságot, nyomást gyakorolni a kormányra, és valódi béremelést kiharcolni a szemfényvesztés helyett.

A tüntetés helyszínén az üres nemzeti konzultációs íveket is gyűjtik majd.

Kapcsolódó friss hírek