Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Gulyás Gergely bejelentette, hogy Brüsszel megengedte a tanárok bérének emelését

Eddig sajnos muszáj volt stadionra és lówellnessre költeni, de mostantól zöld a lámpa a béremelés előtt is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. augusztus 24-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. augusztus 24-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szerdán megérkezett az az írásos garancia, amelyet az Európai Bizottságtól várt Magyarország, ezért a tanárok, az óvópedagógusok, valamint – nemzeti forrásból – a szakképzésben oktatók is biztosra vehetik, hogy január 1-jétől 32,2 százalékkal emelkedik a bérük – magyarázta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely állítása szerint mindezt ráadásul a jövő évben is „jelentős” béremelés követi. Hogy a „jelentős” egész pontosan mit takar propaganda-magyarul, azt rögtön tisztázta is a miniszter, ugyanis emlékeztetett, hogy

„Magyarország azt vállalta, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékára emeli a pedagógusbéreket, két ütemben”.

Az idei évben elérjük a 71,8 százalékot, jövőre pedig egy további, mintegy 21 százalékos emeléssel a diplomás átlagbér 80 százalékát, és ezt utána fenn is fogjuk tartani – büszkélkedett Gulyás az eszeveszett jólléttel kecsegtető ígérettel, miszerint a jövőben egy pedagógus AKÁR a diplomás átlagbér 80 (nyolcvan) százalékát is megkeresheti!

Az már csak hab a tortán, hogy ehhez a forrást az uniós operatív program biztosítja (530 millió euró érkezik az idei évre az Európai Bizottságtól), vagyis 14 év Fidesz-uralom után ott tartunk, hogy még ezt az arcpirító béremelést sem tudja a kormány az ország költségvetéséből kigazdálkodni, hanem ebben is az unióra szorulunk.

„Az Európai Bizottságtól érkező pénzek az idei és a jövő évben jelentős segítséget jelentenek”

– összegezte Gulyás Gergely, miközben más csatornákon éppen a szuverenitást és a magyar gazdaság kirobbanó, önállóan is talpon maradni képes sikereit harsogják.

Kapcsolódó friss hírek