Baleset

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Győrfi Pál bocsánatot kért Gálvölgyi János családjától

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Konkrétan Rónai Egonnal című műsorban.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Konkrétan Rónai Egonnal című műsorban.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt a Konkrétan Rónai Egonnal című műsor vendége. A beszélgetés fő témája Gálvölgyi János rosszulléte és az ehhez kapcsolódó mulasztások voltak.

A Nap Híre összefoglalója szerint a szóvivő elmondta, az ügyben részletes vizsgálat zajlott, visszahallgatták az összes hanganyagot, és megállapították, hogy

valószínűleg egy mentésirányítói hibás döntése áll a háttérben.

Győrfi Pál azt még nem tudta pontosan megmondani, hogy hány mentésirányító volt érintett az ügyben – a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint négy – mert több hívást is kaptak aznap a helyszínről. Leszögezte viszont, hogy az első hívás és annak minősítése határozza meg a további lépéseket. Mint ismert, Gálvölgyi János esetét a segélykérést először fogadó diszpécser P2-es sürgősségi szintre sorolta, ami azt jelenti, hogy nincs közvetlen életveszély.

A mentőszolgálat szóvivője szerint megengedhetetlen, hogy a mentésirányító lecsapja a telefont. „Ez egy szakma, itt nem magánemberként van jelen a mentésirányító” – jelentette ki Győrfi Pál, aki elismerte, történek kommunikációs hibák, és az is bebizonyosodott, hogy a beteg tényleg közvetlen életveszélyben volt. Elmondta, az, hogy a színész nehezen kapott levegőt, ez önmagában egy életveszélyre utaló körülménynek minősül.

Győrfi Pál az adásban közölte, nem hívták fel a családot az eset után, de másnap egy rádióműsorban elmondta, mennyire sajnálják az esetet.

„Akkor kér az ember bocsánatot, ha már tudja, hogy hibás valamiben. Még mindig nem fekete-fehér ennek a hibának a súlya”

– mondta Győrfi, majd hozzátette: bocsánatot kér Gálvölgyi János családjától.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!