Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Szánalmas háromezer dollár segélyt küld a kormány egy nigériai templom helyreállítására

A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután, 2020. február 28-án.
A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután, 2020. február 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Magyarország kormánya háromezer dollár azonnali humanitárius gyorssegélyt nyújt a Hungary Helps Programon keresztül a Nigériai Katolikus Egyháznak

– dicsekedett el a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőn az arcpirítóan szánalmas összegű PR-fogással, aminek valószínűleg az adminisztrálása, könyvelése és a melldöngető kommunikálása is többe került, mint maga az adomány, 3000 dollár ugyanis átszámítva alig több, mint 1 millió forint, Orbán Viktor egyheti fizetése.

A külügy mindenesetre emlékeztet: vasárnap fegyveresek támadtak rá a nigériai Kafin-Koro település templomára, ahol a helyi plébánost, Isaac Achi főtisztelendő atyát állítólag elevenen elégették, míg segédjét lőtt sebekkel szállították kórházba.

A felajánlott gyorssegéllyel a sebesült túlélő ellátását és a támadás során felgyújtott plébánia helyreállítását támogatja a kormány – magyarázza a közlemény, hozzátéve: a Hungary Helps Programon keresztül Magyarország 2017 óta „támogatja az erőszakos támadásoknak kitett afrikai keresztényeket”. Az elmúlt évek során a program a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együttműködésben járult hozzá a belső menekültek és terrortámadások áldozatainak ellátásához, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újjáépítéséhez és az üldözött keresztény fiatalok tanulmányi ösztöndíjainak támogatásához – állították.