Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Fellógattak egy Erdogan-bábut Stockholmban, Szijjártó Péter óriási patáliát csapott

Dr. Nemzetközileg Fontos eligazította a svéd rendőröket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken élesen elítélte, hogy kurd tüntetők előző nap Stockholmban fellógattak a lábánál fogva egy Recep Tayyip Erdogan török elnököt ábrázoló bábut – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken.

Hogy a putyinista magyarországi külügyér mióta illetékes a kurd tüntetők véleménynyilvánítási formáiban, az a közleményből nem derült ki,

mindenesetre Szijjártó a Mahmut Özert török oktatási miniszterrel közösen tartott budapesti sajtóértekezletén szégyenteljesnek és gusztustalannak nevezte a történteket, amelyek ellen a lehető leghatározottabban fel kell szólalni.

Aláhúzta: felháborítóak az ilyen esetek, akárki felakasztásával viccelődni, arra hivatkozni nyilvánvalóan elfogadhatatlan, arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen cselekedet szerinte nem csak Törökország elnökével, hanem a török néppel szemben is nagyon komoly tiszteletlenség.

„Ezért azt hiszem, hogy jogos az az elvárás, hogy az önmaga erkölcsi színvonalára oly büszke Európai Unióban ilyen cselekedetek ne történhessenek” – kente rögtön az Európai Unióra a dolgot Putyin unióbomlasztó ügynöke.

Szijjártó Péter Svédország megrendszabályozását is magára vállalva azt is közölte, hogy Magyarország elvárja a helyi hatóságoktól, hogy derítsék fel a tetteseket.