Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Kenya megköszönte Orbán Viktornak a magyarok százmilliós pénzügyi támogatását

A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután, 2020. február 28-án.
A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután, 2020. február 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktornak Anthony Muheria, a kenyai Nyeri érseke, Gary Mueller, a Tangaza kelet-afrikai katolikus egyetem kancellárja, valamint Tom Lalampaa, a Northern Rangelands Trust (NRT) nevű fejlesztési csoport vezérigazgatója, amiért Magyarország pénzügyi segítséget nyújt az afrikai államnak.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn azt közölte, az egyetem vezetőjének leveléből kiderül például, hogy a számukra a Hungary Helps Programból biztosított

közel 40 millió forintot egy új mezőgazdasági kar létrehozására fordítják Kisajuban, a főváros, Nairobi közelében.

Az NRT vezérigazgatója pedig azt írta, hogy a nekik folyósított mintegy 45 millió forintnyi összeget az elmaradt észak-kenyai Biliqo és Bulesa vidékén egy egészségügyi központ fejlesztésére költik. „Ez az adomány közvetlen hatással lesz nagyon sok ember életére és életminőségére, mégpedig a kenyai társadalom legsérülékenyebb rétegei, a nők és a gyerekek körében” – fogalmazott a vezérigazgató.

Eközben Hajdú-Biharban

Távolról, de még országhatáron belülről kapcsolódó hír volt a múlt héten, hogy a kormány megvonja a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól, és az L. Ritók Nóra-féle, Hajdú-Bihar megyei Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskoláját is 8,5 millió forinttal rövidítik meg, ahol többnyire hátrányos helyzetű, roma gyerekeket tanítanak.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz