Kenya megköszönte Orbán Viktornak a magyarok százmilliós pénzügyi támogatását

A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután, 2020. február 28-án.
A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután, 2020. február 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktornak Anthony Muheria, a kenyai Nyeri érseke, Gary Mueller, a Tangaza kelet-afrikai katolikus egyetem kancellárja, valamint Tom Lalampaa, a Northern Rangelands Trust (NRT) nevű fejlesztési csoport vezérigazgatója, amiért Magyarország pénzügyi segítséget nyújt az afrikai államnak.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn azt közölte, az egyetem vezetőjének leveléből kiderül például, hogy a számukra a Hungary Helps Programból biztosított

közel 40 millió forintot egy új mezőgazdasági kar létrehozására fordítják Kisajuban, a főváros, Nairobi közelében.

Az NRT vezérigazgatója pedig azt írta, hogy a nekik folyósított mintegy 45 millió forintnyi összeget az elmaradt észak-kenyai Biliqo és Bulesa vidékén egy egészségügyi központ fejlesztésére költik. „Ez az adomány közvetlen hatással lesz nagyon sok ember életére és életminőségére, mégpedig a kenyai társadalom legsérülékenyebb rétegei, a nők és a gyerekek körében” – fogalmazott a vezérigazgató.

Eközben Hajdú-Biharban

Távolról, de még országhatáron belülről kapcsolódó hír volt a múlt héten, hogy a kormány megvonja a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól, és az L. Ritók Nóra-féle, Hajdú-Bihar megyei Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskoláját is 8,5 millió forinttal rövidítik meg, ahol többnyire hátrányos helyzetű, roma gyerekeket tanítanak.

Kapcsolódó hírek