Afrikába utazik Áder János

Beszélgetni fog, de felkeres egy iskolát és egy szennyvíztisztító telepet is.

Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról egykori iskolájában, a győri Révai Miklós Gimnáziumban 2019. december 7-én.
Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról egykori iskolájában, a győri Révai Miklós Gimnáziumban 2019. december 7-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Nyolcnapos hivatalos látogatásra utazik szerdán délelőtt Ghánába és Kenyába Áder János – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A magyar államfő Ghánában állítólag megbeszélést folytat Nana Akufo-Addo elnökkel. Áder János Koforiduában felkeresi a Newill Academy iskolát, amelynek felújításához a Hungary Helps is hozzájárult. Kumasiban pedig a magyar szaktudással, a Pureco cég által épített szennyvíztisztító telepet tekinti meg!

A magyar államfő Kenyában tárgyalásokat folytat Uhuru Kenyatta elnökkel és Justin Muturi házelnökkel. Áder János itt is magyar vonatkozású projekteket keres fel: meglátogatja a Hungary Helps által támogatott Munkás Szent József Plébániát és Szakképzési Központját, ahová adománnyal készül, majd a Nemzeti Gerincsebészeti Kórházat, amely egy magyar-szlovén együttműködés keretében orvosi műszereket kapott. Szintén ellátogat a Twiga cég mintafarmjára, amely a magyar fejlesztésű VízŐr termék kenyai forgalmazója.

A rendszerváltás óta sem Ghánában, sem Kenyában nem járt magyar államfő – emeli ki a fontos tényt a még regnáló Áder hivatala.

Kapcsolódó hírek