Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Szijjártó Péter bejelentette, hogy kiállunk a megpuccsolt nigeri elnök mellett

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Moszkvában 2020. március 18-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Moszkvában 2020. március 18-án. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Határozottan kiállunk a demokratikusan megválasztott nigeri elnök mellett és támogatjuk a hivatalába történő visszatérését – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, miután telefonon egyeztetett Hadja Lahbib belga külügyminiszterrel.

„Afrika biztonsága, azon belül a Száheli-övezet biztonsága szorosan összefügg az európai biztonsággal. Mivel ez a térség könnyen válhat nagy migrációs hullámok forrásává, különleges érdekünk fűződik biztonságához és stabilitásához”

– magyarázta Szijjártó Péter, hozzátéve: ebben a tekintetben is nagy baj, hogy Niger elnöke ellen puccsot követtek el, hiszen az könnyen alááshatja az egész térség stabilitását.

Afrika biztonsága, azon belül a Száheli-övezet biztonsága szorosan összefügg az európai biztonsággal. Mivel ez a térség…

Posted by Szijjártó Péter on Sunday, July 30, 2023

„Határozottan kiállunk a demokratikusan megválasztott nigeri elnök mellett és támogatjuk a hivatalába történő visszatérését. Ma telefonon egyeztettünk minderről Hadja Lahbib belga külügyminiszterrel, akivel egyetértettünk, hogy közösen kell kiállnunk a Száheli-övezet stabilitása és a terrorellenes küzdelem mellett” – olvasható a miniszter bejegyzésében.

Kapcsolódó friss hírek