Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Védelmi együttműködési megállapodást kötött Magyarország és a Nigeri Köztársaság

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) és Alkassoum Indattou nigeri védelmi miniszter (b) kezet fog megbeszélésük után a Honvédelmi Minisztériumban 2023. június 26-án.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) és Alkassoum Indattou nigeri védelmi miniszter (b) kezet fog megbeszélésük után a Honvédelmi Minisztériumban 2023. június 26-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Védelmi együttműködési megállapodásról szóló szándéknyilatkozatot írt alá a magyar honvédelmi miniszter és a nigeri védelmi miniszter hétfőn Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte, az együttműködés három fontos területe a fejlesztés, a gazdaság és biztonság, közös céljaikat pedig egy együttműködési megállapodás keretében is lefektették, amely megfelelő keretet biztosít ahhoz, hogy egy aktív és jól működő, Magyarország és egész Európa stabilitását szem előtt tartó együttműködésre léphessen Magyarország és Niger.

Alkassoum Indattou kiemelte, a tárgyalások egy szilárd és tartós együttműködés alapjait teremtették meg, a most aláírt megállapodás pedig olyan kiindulópont a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésben, amelyet további lépések követnek majd, mivel mindkét országban fennáll az akarat a biztonság és stabilitás megőrzésére különös tekintettel a terrorizmus terjedésére.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül