Ingyen ad jogi segítséget a tanároknak a Társaság a Szabadságjogokért

Ingyen ad jogi segítséget a tanároknak a Társaság a Szabadságjogokért
Fotó: Facebook/Szikra Mozgalom

„A Társaság a Szabadságjogokért ingyenes jogi segítséget nyújt azoknak a bátor pedagógusoknak, akiket a hatalom megpróbál elhallgattatni”

olvasható a jogvédő szervezet friss cikkében, mely a pedagógussztrájkok, a polgári engedetlenség témáját járja körül.

A TASZ jogászát a +36-1-279-2235-ös telefonszámon tudják elérni a tanárok, a már kézhez kapott tankerületi leveleket pedig a [email protected] email címre juttathatják el.

A szervezet hozzáteszi, a mai országos sztrájkra és az esti tiltakozásokra való tekintettel 15 és 21 óra között bekapcsolják a gyülekezési jogi forródrótjukat (+36 30 722 3356), készülve arra, ha esetleg valakinek azonnali jogi segítségre lenne szüksége.

Ismert, október 14-én országos tiltakozást tartanak a pedagógusok a megalázó bérezésük, a munkaterheik és a megkurtított sztrájkjogok miatt. A Telex összefoglalója szerint reggel óta az ország számos pontján látható már demonstráció.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón azt mondta: 2025-re a diplomás átlagbér 80 százalékát fogják keresni a pedagógusok. Ehhez 2023-ban 20,1 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal, 2025-ben pedig 30 százalékkal kell emelni a bérüket – ígérte úgy, ahogy bárki tud.

A fizetésemelés eddigi elmaradása miatt egyébként konzekvensen az Európai Unióra mutogat a kormány, miközben nemzeti konzultációra, Vodafone-vásárlásra vagy politikusbér-emelésre lazán futotta.

Kapcsolódó hírek