Elindult a pedagógusok újévi lemozgatása, most Miskolcról mennek Budapestre

Pintér Sándor készítheti a felmondását.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke (j) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője (b) a Belügyminisztérium épületénél a PSZ által szervezett budapesti tüntetés előtt 2022. november 26-án.
Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke (j) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője (b) a Belügyminisztérium épületénél a PSZ által szervezett budapesti tüntetés előtt 2022. november 26-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Idén is folytatódnak a nagyeszű pedagógustüntetések, a wellness-szállodában dorbézoló Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és Molnár „noÁr” Áron tüntetésiparos most azt találták ki, hogy

úgy lehetne még kevésbé hatásossá, a hatAlom számára még kevésbé zavaróvá tenni a tiltakozásukat, ha valahol Miskolc és Budapest között bandukolnának a ködben.

Posted by Pedagógusok Szakszervezete PSZ on Monday, January 2, 2023

A Telex azt írja: hétfőn reggel indult a hatnapos „Tudásmenet az oktatásért!” című esemény, amelynek célja, hogy a hat nap alatt a résztvevők a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig gyalogoljanak el!

A táv körülbelül 180 kilométer, ehhez a menethez csatlakozók mindennap körülbelül 30 kilométert fognak gyalogolni. A tudásmenet „lényege”, hogy a szervezők az eseménnyel felhívják a figyelmet az oktatás tarthatatlan állapotára (nem mintha ezen ne lennénk már rég túl: felmérések szerint a lakosság 96 százaléka értesült a pedagógusok elégedetlenkedéséről).

Kíváncsian várjuk mindenesetre, hogy ha már a véget nem érő „Ha én rózsa volnék…” éneklés és a 8.00-8.45-ig tartó ülősztrájkok sem segítettek, 180 km gyaloglástól vajon észhez tér-e a kormány.

Kapcsolódó hírek