Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Elindult a pedagógusok újévi lemozgatása, most Miskolcról mennek Budapestre

Pintér Sándor készítheti a felmondását.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke (j) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője (b) a Belügyminisztérium épületénél a PSZ által szervezett budapesti tüntetés előtt 2022. november 26-án.
Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke (j) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője (b) a Belügyminisztérium épületénél a PSZ által szervezett budapesti tüntetés előtt 2022. november 26-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Idén is folytatódnak a nagyeszű pedagógustüntetések, a wellness-szállodában dorbézoló Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék Mozgalom és Molnár „noÁr” Áron tüntetésiparos most azt találták ki, hogy

úgy lehetne még kevésbé hatásossá, a hatAlom számára még kevésbé zavaróvá tenni a tiltakozásukat, ha valahol Miskolc és Budapest között bandukolnának a ködben.

Hétfő reggel a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól indulunk, ahol elsőként a pedagógusok jogaiért szót emelő Dezsőfi György igazgatóhelyettest függesztették fel pozíciójából. Majd 180 kilométer autóút melletti gyaloglás után, szombat délután a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz érkezünk meg, ahonnan tavaly öt tiltakozó tanárt rúgtak ki. Ha csatlakoznátok, akár csak egy napra is vagy az út bizonyos szakaszán együtt lépnétek velünk, akkor töltsétek ki az űrlapot, hogy számolhassunk veletek is:https://noar.hu/tudasmenet-jelentkezesA Tudásmenet megszervezése sem megy ingyen. Az utat biztosítani kell, éjszakára szállásra van szükségünk, a délutáni fórumokra technikákkal készülünk – ehhez viszont, önzetlen támogatókra van szükségünk. Ezért arra kérünk, ha teheted, fogadj örökbe 1-1 kilométert a 180 kilométeres távból! Köszönjük. https://noar.hu/tudasmenet-adomany

Posted by Pedagógusok Szakszervezete PSZ on Sunday, January 1, 2023

Posted by Pedagógusok Szakszervezete PSZ on Monday, January 2, 2023

A Telex azt írja: hétfőn reggel indult a hatnapos „Tudásmenet az oktatásért!” című esemény, amelynek célja, hogy a hat nap alatt a résztvevők a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig gyalogoljanak el!

A táv körülbelül 180 kilométer, ehhez a menethez csatlakozók mindennap körülbelül 30 kilométert fognak gyalogolni. A tudásmenet „lényege”, hogy a szervezők az eseménnyel felhívják a figyelmet az oktatás tarthatatlan állapotára (nem mintha ezen ne lennénk már rég túl: felmérések szerint a lakosság 96 százaléka értesült a pedagógusok elégedetlenkedéséről).

Kíváncsian várjuk mindenesetre, hogy ha már a véget nem érő „Ha én rózsa volnék…” éneklés és a 8.00-8.45-ig tartó ülősztrájkok sem segítettek, 180 km gyaloglástól vajon észhez tér-e a kormány.

Kapcsolódó friss hírek