Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Publicus: a fideszesek harmada, az ellenzékiek 96 százaléka támogatja a tanársztrájkot

Összességében a lakosság 69 százaléka támogatja a tanárok törekvéseit.

Tüntetők Budapesten, a Kossuth téren 2022. október 5-én.
Tüntetők Budapesten, a Kossuth téren 2022. október 5-én. Fotó: Facebook/Szikra Mozgalom

Az ellenzékiek 96, míg a Fidesz-KDNP vallásúak mindössze 33 százaléka támogatja a tanársztrájkot – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, melyet a Népszava felkérésére végzett október 3-6. között.

A tanárok nagy port kavart megmozdulásáról lényegében a teljes magyar lakosság értesült, a megkérdezettek 96 százalékának nem csengett ismeretlenül a pedagógusok polgári engedetlenkedése, mellyel az alacsony bérek, a túlterheltség és a sztrájkjog megnyirbálására szeretnék ráirányítani a vastagon kitömött döntéshozók figyelmét. A felmérés szerint összességében a lakosság 69 százaléka támogatja a törekvéseket.

Az iskolás gyermeket nevelő válaszadók 72 százaléka támogatná a megmozdulást azzal, hogy sztrájk idején nem vinné be az iskolába a gyermekét, vagy idősebb gyerek esetén hozzájárulna, hogy ne menjen iskolába. Politikai szekértáborokra bontva a fenti kérdésre az ellenzékiek 92 százaléka, míg a kormánypártiak 40 százaléka válaszolt egyértelmű igennel.

Azzal, hogy a sztrájkoló tanároktól többet vonnak le, mint amennyi órájuk elmaradt a munkabeszüntetés miatt, az ellenzékiek 96, a kormánypártiak 62 százaléka nem ért egyet.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!