Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Dömötör Csaba elárulta a szankciós „nemzeti konzultáció” egyik kérdését

Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár.
Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár. Fotó: Kormany.hu/MTI/Illyés Tibor

Hét kérdésre keresi majd a választ a legújabb, ezúttal az uniós szankciók ellen uszító gigantikus közpénzégetés nemzeti konzultációjelentette be a Facebookon Dömötör Csaba államtitkár, azt is elárulva, hogy az egyik rész biztosan a gázszankciókra fog vonatkozni.

A fideszes politikus szerint minderre azért van szükség, mert a háború kezdetén még állítólag konszenzus volt arról, hogy az energetikai szektort nem szankcionálják, mostanra viszont módosult a helyzet.

Hamarosan indul a nemzeti konzultáció

Elkezdjük a konzultáció témáinak ismertetését. A gázszankciók kérdése biztosan szerepel majd a kérdőíven.

Posted by Magyarország Kormánya on Monday, October 3, 2022

„A júniusban elfogadott olajszankciók mellett a gázra is ki akarják terjeszteni a korlátozó intézkedéseket. A júniusi döntés óta Európában meredek emelkedésnek indultak a gázárak, és ez magával húzza az áramárakat is. Sokkal nagyobb ez az áremelkedés, mint amit a háború kirobbanása után tapasztaltunk, az európai életre gyakorolt következmények súlyosak. Vállalkozások korlátozzák vagy állítják le tevékenységüket, drágulnak a rezsiszámlák” – fejtegette az államtitkár. Mint mondta, vannak, akik szerint a szankciók működnek, Magyarország kormánya szerint viszont irányváltásra van szükség.

„Ha sokan kiállunk ezen vélemény mellett, akkor el is tudjuk érni. Ezért is bíztatunk mindenkit, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban”

– magyarázta Dömötör.

Hogy a nagy válság közepette mégis miként segíti a spórolást az adóforintjainkból lezavart nemzeti konzultáció, vagy annak egyáltalán miként lenne hatása az EU-s szankciókra, azt nem taglalta. Ahogy a kormánypárti politikus azt is elmulasztotta megjegyezni, hogy az említett szankciókat Orbán Viktor is megszavazta.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!