Zseniális profizmus, ahogy a kormánysajtó éppen agyonrúgja a pedagógusokat

Tüntetgetünk, tüntetgetünk? De hát önök pedofilok!

Résztvevők a Diákok a tanárokért Facebook-csoport Visszavágó - El a kezekkel a tanárainktól! elnevezésű demonstrációján a Belügyminisztérium Széchenyi István téri épületénél 2022. október 14-én.
Résztvevők a Diákok a tanárokért Facebook-csoport Visszavágó - El a kezekkel a tanárainktól! elnevezésű demonstrációján a Belügyminisztérium Széchenyi István téri épületénél 2022. október 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hónapok óta nem talált fogást a tüntető pedagógusokon a kormány(sajtó), de mostanra úgy tűnik, meglett az efféle incidensek szokásos kezelésére alkalmazandó leegyszerűsítő, lejárató, összemosó, és mindenekelőtt jól terjeszthető aljasság:

a tanárok = pedofilok.

A pedagógusok diszkreditálásához meglepő módon ezúttal egy valóban gyomorforgató pedagógiai asszisztens nyújt segítséget: a Krúdy Gyula Általános Iskolában dolgozó 39 éves férfiről nemrég derült ki, hogy 15 éves „szeretőt tart”. A botrány kirobbanása után B. Zsoltot elbocsátották (a szakszervezetektől egyelőre nem hallatszott harcos elhatárolódás, ahogy a noÁr elítélő koncertjét sem látjuk szerveződni).

Ez viszont már így is elegendő muníciót adott a közhangulatot vezénylőknek ahhoz, hogy elkezdjék sugalmazni, micsoda tanárok dolgoznak az iskolákban (és még ezek mernek tüntetni!):

  • „B. Zsolt esete nem egyedi: tizenkét pedofil tanár ült már a vádlottak padján az utóbbi években” (Ripost)
  • „A 15 éves fiú diákjával szexelő férfi tanár esete nem egyedi: tizenkét pedofil tanár ült már a vádlottak padján az utóbbi években” (Origo)
  • „B. Zsolt zaklatási botránya nem az első eset: több pedagógust is keveredett már hasonlóba” (Kisalföld)
  • „Nem egyedi eset a 15 éves diákkal szexelő pedagógiai asszisztens botránya” (Magyar Nemzet)
  • „Pedofilbotrány Magyarországon: 18 tanár állt a vádlottak padján” (Borsonline)
  • „Özvegy tanárnő csábította el diákját Somogyban, tizenkét tanárt vádoltak meg pedofíliával Magyarországon az elmúlt években” (Metropol)
  • „Sajnos nem egyedi a 15 éves diákjával szexuális kapcsolatot létesítő tanár esete” (Pesti Srácok)

Tanulság? Valószínűleg az, hogy még szelídebben kellett volna énekelni a „Ha én rózsa volnékot”, a radikális 8.00-8.45-ig tartó ülősztrájkok helyett pedig csak állósztrájkot tartani a tízperces szünetekben; akkor most talán kevésbé gusztustalan retorzióhoz folyamodik a kormánypropaganda!

Kapcsolódó hírek