Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bödőcs Tibor is megszólalt a Kölcsey Gimnázium tanárainak kirúgása kapcsán

„Ó, kapitány, kapitányom! Lehet, hogy a végén Mr. Keatinget rúgják ki, de akkor sem lehet egy egész társadalomból hollikpistákat, fodorgáborokat, MSZP-elnököket és a parlamenti padsorokban ücsörgő(!) ellenzékieket nevelni, míg vannak olyan tanárok is, mint Palya Tamás!”

– posztolta kedden Facebook-oldalán Bödőcs Tibor.

"Ó, kapitány, kapitányom! Lehet, hogy a végén Mr. Keatinget rúgják ki, de akkor sem lehet egy egész társadalomból…

Posted by Bödőcs Tibor on Tuesday, October 4, 2022

A humorista ezzel az elmúlt időszak egyik leggyomorforgatóbb hazai történésére reagált, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárainak kirúgására, akik a megalázó fizetés, az elképesztő munkaterhek ellen, valamint a sztrájkjog visszaállításáért tiltakoztak polgári engedetlenség formájában.

Bödőcs soraival és a mellékelt fotóval az 1989-es Holt költők társasága című Oscar-díjas filmre utalt. A film főhőse John Keating, akit Robin Williams alakít. A tanár egy rendkívül konzervatív iskolába érkezik, ahol angol irodalmat kezd tanítani, szakítva a korábbi módszerekkel, a fiatalokat a világ felé nyitásra, a pillanat átélésére és a kritikus gondolkodásra nevelve.

A financiálisan (is) kutyába se vett tanárokba Kövér László házelnök is belerúgott hétfőn: a fideszes politikus, aki havi 3,5 milliós fizetésből kénytelen megélni, azt találta mondani a Hír TV-ben, hogy a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket.