Gazdaság

Ennyiért tankolhatunk holnaptól

Bulvár

Kormánymédiás szeretőjének féltékenysége állhatott Bese Gergő lebukása mögött

Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Elegük lett, a tanári kar húsz százaléka felmondott tanévkezdés előtt egy isaszegi iskolában

isaszeg-gabor-denes
Az isaszegi Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum aulája. Fotó: sziszi.hu

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

A tanári kar mintegy húsz százaléka, 55 főből tizenketten mondtak fel az isaszegi Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikumban a tanévkezdés előtt, mert nem tudtak együtt dolgozni az új igazgatóval, akit a fenntartó, a Magyar Pünkösdi Egyház tavaly májusban teljesen váratlanul nevezett ki – írja a Szeretlek Magyarország.

A lap információi szerint a távozó pedagógusoknak főleg az új igazgató stílusával volt problémájuk.

Az alakuló értekezleten elhangzott információk szerint öt osztály maradt osztályfőnök nélkül, köztük az érettségizők is, a végzősök mellől hiányozni fog a magyar- és a történelemtanár is, az általános iskola felső tagozatán pedig egyáltalán nem maradt matematikatanár.

A távozó pedagógusok között voltak, akik már több mint húsz éve az intézményben dolgoztak, olyanok is, akiknek korábban számos osztálya sikeresen érettségizett.

A lapnak az egyik távozó pedagógus azt mondta, az igazgató nem ismerte el, és nem becsülte meg a munkájukat. Szerinte a döntéseket sokszor félinformációk alapján hozta meg, és bár mindig azt mondta, várja a visszajelzéseket, és szakmai érvek mentén akár változtatni is kész, valójában soha nem változtatott azon, amit előre elhatározott.

„Rendre agresszívan kommunikálta a helyzetet, fenyegetőzött, számos kollégával durva volt”

– fogalmazott a pedagógus, azt állítva, előfordult például, hogy börtönt emlegetett egy testnevelés órán eltört szemüveg miatt.

A lap szerint a megkérdezett szülők is elsősorban az igazgatót hibáztatják:

„Ha ennyi tanár mond fel egyszerre, az azt jelenti, hogy ő nem megfelelően tudott ezekkel a tanárokkal együtt dolgozni – akik már egyébként nagyon hosszú ideje ebben az iskolában megfelelően dolgoztak. Tehát valamit vezetőként nem jól csinált, ha ennyien nem tudnak vele együttműködni.”

Reagált az egyház

A hír kapcsán a Magyar Pünkösdi Egyház kommunikációs ügynökségén keresztül azt üzente, az iskolában valójában nem 35, hanem 55 pedagógus dolgozik, ezért „nem egyharmaduk, hanem mintegy húsz százalékuk mondott fel”. (A Szeretlek Magyarország nyomán korábban tévesen azt írtuk, hogy 35 fős a tanári kar – a szerk.)

Azt is tudatták: nem maradtak osztályfőnök nélkül a diákok, mert ugyan valóban több osztályfőnök felmondott, de „pótlásuk haladéktalanul megtörtént, ezért mindegyik osztálynak van új osztályfőnöke”. Hozzátették még: a távozókon felül több matematikatanár is maradt a felsőtagozaton.

„A fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház 2023 márciusában megválasztott vezetésének deklarált célja, hogy az intézmények a jogszabályokat maradéktalanul betartva működjenek, ehhez elengedhetetlen volt a vezetőváltás. Ez nemcsak a fenntartónak alapvető érdeke, hanem legalább annyira a diákoké és szüleiké, sőt az intézményben dolgozó munkatársaké is. Az új igazgató mesterpedagógus, szakértő, aki kinevezésekor rendelkezett azokkal a feltételekkel, amelyeket a jogszabály a vezetői megbízáshoz előír. A fenntartó azzal bízta meg, hogy a jogszabályok betartásával működtesse az intézményt. Az igazgató egyéves munkája során törekedett az intézmény működtetésének javítására, a szabályszerű működés kialakítására, az intézmény számára kedvezőtlen szerződések lezárására. A fenntartó és az intézmény igazgatója most arra összpontosít, hogy a következő héten gördülékenyen, szakszerűen, a jogszabályoknak megfelelve indulhasson a tanév, úgy, hogy diákok a korábbi évekhez hasonlóan jó hangulatban, békességben, mindenféle zavaró körülménytől védve tanulhassanak, fejlődhessenek”

– írták közleményükben.

Ez is érdekelhet:
Tragikus baleset Szekszárdnál, a sofőr a helyszínen meghalt

Kapcsolódó hírek

Megszólalt a miniszter: hamarosan még több katonát mozgósíthatnak

Ukrajna felajánlotta, hogy katasztrófavédelmi szakembereket küld Magyarországra

Felmondott a harmincöt éves fizikatanár, sírásóként dolgozik

Kigyulladt egy családi ház Isaszegen, egy nő meghalt

Több mint 2 ezer pedagógus mondott fel az utóbbi hónapokban a státusztörvény miatt

Tablót kaptak Budakalászon a pályaelhagyó tanárok

Rohad a közoktatás is: mélypontra került a főállású tanárok száma Magyarországon

Fidesz: a baloldal nem akarja, hogy a pedagógusok 800 ezer forintot keressenek!

Csak a nyár közepéig több mint 450 pedagógus hagyta ott az állami iskolákat