Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Felmondott a harmincöt éves fizikatanár, sírásóként dolgozik

Életpályamodell a valóságban: Dávidnak most kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak a napjai.

Felmondott a harmincöt éves fizikatanár, sírásóként dolgozik
Fotó: Facebook/Momentum Mozgalom

Nagy Dávid fizikát és matekot tanított egy jónevű egyházi iskolákban, de a kiégés elől egy évvel ezelőtt pályaelhagyásba menekült. A harmincöt éves fiatalembernek állítása szerint most kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak a napjai és több időt tud a családjára fordítani.

A pályaelhagyó pedagógus a Válasz Online-nak elmondta, amikor eldöntötte, hogy fizika–matek szakos tanár lesz, nagyon különböző reakciókat kapott a környezetétől. Voltak, akikben tiszteletet ébresztett a döntése, más azt mondta, ő semmi pénzért nem tanítaná mások hülye gyerekét.

Az első hat évben egy budai katolikus iskolában tanított.

Reggel fél hatkor kellett indulnia otthonról és mivel tanulószobás órákat is kapott, általában öt előtt nem ért haza, hiszen az út oda is, vissza is körülbelül másfél óra volt.

Később visszakerült egykori gimnáziumába, de nehéz volt tartani a tantervet, nehéz volt felkészülni az órákra.

A riport szerint az iskolai életből eredő feszültségek leginkább családi körben jöttek ki, majd a szorongás olyannyira felülkerekedett rajta, hogy Dávid belátta: ha életben akar maradni, váltania kell. Szembejött egy temetői munkát kínáló hirdetés is, ez lett a befutó.

Ez azt hozta magával, hogy reggelente Dávid viheti iskolába a legnagyobb lányát, aki tavaly lett elsős.

„Az én pályamódosításomnak tagadhatatlanul lehet némi szimbolikája, hiszen sokan temetik most a közoktatást. Három, majd négy gyerek mellett nem volt egyszerű kigazdálkodni, hogy megéljünk. Most annyival több pénzt nem keresek, hogy mindent megadjak a gyerekeimnek, de amire tényleg szükségük van, azt tudom biztosítani”

– magyarázta az egykori pedagógus.

Kapcsolódó friss hírek