Külföld

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

Gazdaság

Svájcba menekítette vagyona egy részét a Spar Orbánék elől – itt a kormány válasza

A 3,5 milliót kereső Kövér László: „a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket”

Elmagyarázta, mire kellene inkább figyelniük a fizetés helyett.

RövidenRöviden
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a piliscsabai Nemzeti összetartozás műegyüttesének utolsó darabjának, az erdélyi összetört harangokból újraöntött nemzeti összetartozás harangjának avató ünnepségén 2022. szeptember 11-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a piliscsabai Nemzeti összetartozás műegyüttesének utolsó darabjának, az erdélyi összetört harangokból újraöntött nemzeti összetartozás harangjának avató ünnepségén 2022. szeptember 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szükség van a pedagógusok béremelésére, azonban a tanárok és az oktatás helyzetét hosszú távú stratégiai kérdésként kell kezelni – magyarázta Kövér László a HírTv hétfő esti propagandaműsorában.

A házmester a pedagógusok helyzetéről azt mondta, béremelésre szükség van, jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos. Hozzátette: mivel a gyermekeink jövője múlik az oktatási rendszeren, hosszú távú stratégiai kérdésként kell szem előtt tartani, hogyan lehet az iskolarendszert és a pedagógusbéreket is olyan állapotba hozni, hogy ne legyen ok az aggodalomra.

Más kérdés – tette hozzá –, hogy a bérezés az oktatás színvonalával rövid távon nem függ össze, hiszen a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket.

Érdekes magyarázat ez, hiszen legutóbb például azért emelték Orbán Viktor fizetését 3,5 millió forintra, mert Kövér László már előtte is 3,5 milliót keresett:

esetükben szó sem volt semmiféle tisztességről vagy teljesítményről, indoklásként mindössze annyit lehetett hallani, hogy hát a kormányfőnek és az Országgyűlés elnökének egyformán kell keresnie.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kövér László a közösségi emlékezet fontosságát méltatta, miközben éppen kitörölni igyekeznek a közösség emlékezetéből a bűneiket

Kremlinológia Novák lemondása után: mit üzen Kövér László arcszőrzete?

Kövér László nem engedte, hogy a politizáló papokról kérdezzék Semjén Zsoltot a parlamentben

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni