Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Ma is keményen megnyomja az Országgyűlés: Orbán 3,5 milliós fizetéséről is szavaznak a honatyák

Mert már tarthatatlan, hogy a miniszterelnök kevesebbet keres, mint Kövér László.

Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt.
Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A különleges jogrenddel, a kormányzati igazgatással, valamint a miniszterelnök és a miniszterek fizetésével összefüggő törvényjavaslatról határoz keddi ülésén az Országgyűlés.

A 9 órakor kezdődő ülésen a napirend előtti felszólalásokat követően lesz a zárószavazás a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, az egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról. Ezek között szerepel, hogy egy új javaslat szerint több mint duplájára, 1,5 millióról 3,5 millióra emelik Orbán Viktor fizetését.

Az az ötlet támadt ugyanis, hogy a kormányfőnek és az Országgyűlés elnökének egyformán kell keresnie, ám erre természetesen nem az lett a megoldás, hogy akkor csökkentsék Kövér László 3,5 milliós apanázsát, hanem hogy Orbánét is fel kell oda emelni.

Ma kezdődik még a honvédelmi adatkezelésekről szóló, indoklással együtt 134 oldalas törvényjavaslat tárgyalása is. Az újraszabályozott különleges jogrend miatt új honvédelmi törvény lép hatályba novemberben, ezzel indokolja a kormány a honvédelmi célú adatkezelési szabályok felülvizsgálatát.

Az Országgyűlés megvitatja az Állami Számvevőszék 2021-es szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámolót is.

Általános vita lesz a magyar kormány és a Visegrádi Szabadalmi Intézet közötti székhely-megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatról, amely rendezi az intézet jogi státuszát, illetve meghatározza a tisztségviselőknek biztosított mentességek és kiváltságok körét.

Uniós jogharmonizáció a célja annak Nagy-Britanniával kötött beruházásvédelmi egyezmény megszüntetésének, amely szintén szerepel a napirenden. Ugyanakkor az Ománnal kötött a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodást most tervezi kihirdetni az Országgyűlés.