Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Kirúgtak több tanárt a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból

Lecsaptak az aljasok a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokra.

Rendkívüli felmondással több tanárnak is megszüntették a munkaviszonyát pénteken a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban – írja a 444. Már hétfőn sem tarthatják meg az óráikat.

„Éppen kezdődött az órám, amikor felhívott az igazgató, hogy menjek le az irodájába. Ott volt a tankerület igazgatóhelyettese és még két személy. Azt mondták, nekik csak annyi a dolguk, hogy átadjanak egy levelet, nem kommentálhatják”

– mondta a lapnak Palya Tamás, a gimnázium tanára.

A megtorlás arra válaszul érkezett, hogy a pedagógus a korábbi figyelmeztetés ellenére többször is részt vett polgári engedetlenségben. Palya szerint szeptember 9. óta három ilyen nap volt, mivel a tiltakozó tanárok heti egy-egy napot jelöltek ki az engedetlenségre. Kirúgásakor elmondta a tankerület munkatársainak, hogy nem érzi korrektnek a dolgot, mert ezzel együtt hétvégén is dolgozott, kirándulást szervezett.

„Azt mondtam nekik, én nyugodt szívvel nézek a tükörbe, remélem, önök is.” Semmit sem válaszoltak.

– idézi a pedagógust a 444 cikke, mely azt is tudni véli, hogy Palyán kívül másokat is kirúgtak pénteken. Valószínűleg a menesztettek között van a Tanítanék Mozgalomból ismert Törley Katalin is, aki éppen nem volt bent az iskolában, amikor hívta az igazgató, emiatt még nem kapta kézhez a levelét, ugyanakkor négy kollégájáról tud, akik biztosan átvették már a felmondásukat.