Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Magyar Orvosi Kamara: sérülhet az ellátás biztonsága a kata átalakítása miatt

Míg a taxisoknak jár a kivétel, az egészségügyiseknek a többi „adócsalóhoz” hasonlóan nem.

Védőfelszerelést viselő ápolók a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.
Védőfelszerelést viselő ápolók a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A katás adózási szabályok átmenet nélküli átalakítása az egészségügyben tovább nehezíti az ügyeletek kiállítását, akadályozhatja a betegek folyamatos ellátását a rendelőkben és osztályokon

– írta a Magyar Orvosi Kamara közleményében, melyben a katás adózás kedd délelőtt, kivételes eljárásban tárgyalt szigorításának felfüggesztését kéri a szervezet az egészségügyi dolgozóknak.

A közleményben a kamara elnöksége azt kéri, hogy az egészségügy ígért átalakításáig az egészségügyi dolgozók mentesüljenek a kata törvény nem magánszemélyeknek való számlázást tiltó szabálya alól.

Mint ismert, a kormány lendületből verte szét a katát: az új szabályok értelmében az eszerint adózó vállalkozóknak – kivéve a taxisoknak – csak magánszemélyektől származhat ezentúl bevétele, ami a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető racionális elvárásnak. Az új kata szabályai már most, 2022. szeptember 1-jén életbe lépnek, ami a másik agyrém ebben a történetben. A megszorítás miatt tüntetések kezdődtek ma Budapesten, a demonstrálók a Margit hidat és az Erzsébet hidat is lezárták.