Már a Készenléti Rendőrséget is ráuszították az orvosi kamarára

Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Nagy István agrárminiszter (j), Pintér Sándor belügyminiszter (b2) és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) a kihelyezett kormányülésen a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren kialakított tábori sátorban 2021. szeptember 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Nagy István agrárminiszter (j), Pintér Sándor belügyminiszter (b2) és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) a kihelyezett kormányülésen a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren kialakított tábori sátorban 2021. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A rendőrség vizsgálja, fenyegettek-e orvosokat az ügyeleti rendszer átalakítása kapcsán. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden, a police.hu oldalon azt írta, az orvosi ügyeleti rendszer átalakítása „egyesekben olyan megnyilvánulásokat váltott ki, hogy már a KR NNI is vizsgálódik”.

„Az egészségügyi átalakítás részeként tervezett új orvosügyeleti rendszer bevezetése több vármegyében folyamatban van, ugyanakkor nem mindenki tetszését nyerte el, és ennek a jogszerűség keretein túlmutató stílusban és tartalommal adtak hangot”

– magyarázták annak a Pintér Sándornak a rendőrei, aki éppen az orvosi kamara fenyítését végzi, vagyis bizonyára egy abszolút elfogulatlan, nyomásgyakorlás-mentes, hiteles vizsgálat fogja kibogozni a szálakat!

Olyannyira, hogy a KR NNI már most tudni véli: az ügyeleti rendszer átalakításával kapcsolatban „több orvos is kapott olyan üzeneteket, melyek a hivatásuk gyakorlásával összefüggésben próbálják – akár fenyegetéssel – befolyásolni döntésüket, a kérdéssel kapcsolatos véleményüket”.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közölte: az ügyben feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja, történt-e bűncselekmény.

Ezek is érdekelhetnek