Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Súlyos következménye lehet Orbánék szemétkedésének: a DK szerint végveszélybe kerültek az uniós pénzek

Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt.
Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök megszegte az Európai Uniónak adott szavát, ezzel pedig végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek – mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.

Rónai Sándor úgy fogalmazott: az Európai Bizottság szerint a Magyar Orvosi Kamara ellehetetlenítésével a kormányfő megszegte azt az ígéretét, hogy a szakmai szereplőkkel való egyeztetés nélkül többé „nem présel át” törvényeket a parlamenten.

A politikus közölte, hogy az uniós pénzek megmentésének érdekében levelet ír az Európai Bizottságnak.

Emlékezetes, kedden az egyik utolsó, a kormányt kritizálni merészelő szervezetet is leverte a fideszes többségű parlament, amikor rohamtempóban megszavazta az orvosok kötelező kamarai tagságát megszüntető törvényt, „előjátékként” pedig még a Készenléti Rendőrség is rávetette magát a kamarára.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró