Belföld

Orbán Viktor elutazott

Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Gazdaság

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Súlyos következménye lehet Orbánék szemétkedésének: a DK szerint végveszélybe kerültek az uniós pénzek

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt.
Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök megszegte az Európai Uniónak adott szavát, ezzel pedig végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek – mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.

Rónai Sándor úgy fogalmazott: az Európai Bizottság szerint a Magyar Orvosi Kamara ellehetetlenítésével a kormányfő megszegte azt az ígéretét, hogy a szakmai szereplőkkel való egyeztetés nélkül többé „nem présel át” törvényeket a parlamenten.

A politikus közölte, hogy az uniós pénzek megmentésének érdekében levelet ír az Európai Bizottságnak.

Emlékezetes, kedden az egyik utolsó, a kormányt kritizálni merészelő szervezetet is leverte a fideszes többségű parlament, amikor rohamtempóban megszavazta az orvosok kötelező kamarai tagságát megszüntető törvényt, „előjátékként” pedig még a Készenléti Rendőrség is rávetette magát a kamarára.

Ezek is érdekelhetnek

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Templomban áhítoztak, ezért nem mentek el a fideszes képviselők a Népjóléti Bizottság ülésére

Felmérés: ennyivel nyerne a Fidesz, ha most vasárnap lenne választás

A Fidesz, miután a DK negyedéves nyugdíjkorrekciót javasolt: Gyurcsányék a nyugdíjasok ellen dolgoznak!

Uniós biztossal tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”