Belföld

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Baleset

Most érkezett! Elgázoltak egy nőt két gyermekével Veresegyházon

Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

MSZP: Fizessenek különadót a fideszes milliárdosok is!

A párt megadóztatná az Orbán Viktor környezetében eszetlenül gazdagodó oligarchákat is.

orban-viktor-meszaros-lorinc
Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumának elnöke a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet bemutatóján. Fotó: Flickr/Puskás Akadémia

Adóztassák meg a fideszes oligarchákat, fizessenek Orbán gazdag barátai is – erre szólított fel hétfői közleményében az MSZP azután, hogy a múlt héten kiderült: a kormány a régi recept szerint ismét a „bankok és a multik” ellen hergeli az országot, és „extraprofit elvonás” címen megdézsmálja a nyereségüket (kivéve persze a NER által leginkább elfoglalt szektorokban, valamint a háború, járvány és bármi idején is vég nélkül gazdagodó fideszes elit esetében).

Az MSZP most azt írta, „vérlázító, hogy Orbán Viktor a saját milliárdos embereit nem adóztatja meg”, szerintük ugyanis különadót kellene fizetniük azoknak a fideszes milliárdosoknak is, akik „az elmúlt 12 évben az ország és az unió pénzéből gazdagodtak”.

„Adózzon Mészáros Lőrinc, aki egy év alatt 60 milliárd forintos extraprofittal növelte a vagyonát! Adózzanak a kaszinók! Adózzon minden fideszes oligarcha!” – írta a párt.

Hozzátették, szerintük az oligarcháktól beszedett milliárdokból meg lehetne oldani, hogy a kormány kiszélesítse a hatósági áras termékek körét és ezzel párhuzamosan kompenzálja a kiskereskedők veszteségeit, a rászoruló családok pedig havonta 20 ezer forintos élelmiszerkupont kaphatnának az alapélelmiszerek vásárlásához, de a rezsicsökkentést is ki lehetne egészíteni az épületek energetikai korszerűsítésének támogatásával.

Az is javasolták, hogy a bevételből a kormány tegye adómentessé a minimálbért és a szakmunkás minimálbérig csökkentsék a fizetéseket terhelő adókat, valamint növeljék meg az álláskeresési járadék összegét és időtartamát, és tegyen lépéseket a kormány az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása érdekében.

A magyar családok hosszú távú biztonságát pedig az garantálja, hogy a kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez, mert csak így kaphatjuk meg a Helyreállítási Alapból a hazánknak járó pénzt, és ez segítheti a legjobban a gazdasági és megélhetési válság leküzdését – zárul a közlemény.

Ez is érdekelhet:
Manfred Weber: „Elegem van abból, hogy Orbán Viktor diktálja az ütemet”

Kapcsolódó hírek

Elmagyarázta a MÁV, hogyan kell melegben utazni és miért egyre több a késés, vonatkimaradás

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

Felfüggesztette a parlament a korrupciós ügybe keveredett szoci politikus mentelmi jogát

Elképesztő: még ma is ott ült a parlamentben az ellenzék

Feltámad az MSZP? Lemondtak a párt társelnökei

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését

Fojtogatós MSZP-s lelkészt ítéltek el; a szeméremsértés azért nem állt meg, mert elkésett a beadvány

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Nagy bejelentést tett az egyik szirszarpárt, ebbe most tényleg beleremeghet az Orbán-rendszer

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!