Baleset

Halálos ütközés Sorokpolány közelében, a vétlen sofőr vesztette életét

Bűnügy

Fejbe lőtte magát egy férfi Budán, a szomszédok hallották a lövést

Bűnügy

„8-10 métert repültek” a rendőrök a detonáció következtében – Megszólalt a TEK az esztergomi robbantásról

„Gazdaságmentés”: milliárdokat kaptak a turizmusban kavaró fideszes csókosok

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezés keretében felállított akciócsoportok vezetőinek jelentését hallgatja meg a Karmelita kolostorban 2020. március 19-én este.
Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezés keretében felállított akciócsoportok vezetőinek jelentését hallgatja meg a Karmelita kolostorban 2020. március 19-én este. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Titokban ismét milliárdokat osztott szét a kormány: Orbán Viktor volt minisztere, a Mocsai család, de Lázár János környékén is hullott a pénzeső, miközben Szijjártó Péter ehhez képest aprópénzekről szóló diadalmas termelési riportokkal vakítja tele a Facebook-oldalát, arról mélyen hallgatva, hogy az igazán nagy pénzeket a kormány környezete talicskázza haza.

A 24.hu bogozta ki a Magyar Turisztikai Ügynökség oldalán található közel 200 oldalas, szinte teljesen rendezetlen dokumentumból, hogy ki mindenki nyert állami pénzeket a csókosok közül.

Fellegi Tamásék például 1,5 milliárdot kaptak szállodafejlesztésre, a Lázár János felügyelte Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. is hozzájutott 840 millió forinthoz a Hotel Nonius megújítására, egy szolnoki hotelre pedig négy milliárd közpénzt adtak. És fideszes önkormányzatok sora is jelentős összeghez jutott – írja a lap, hiszen az ellenzéki vezetésű településeken nyilván nincs vírus, nincs gazdasági visszaesés, sőt, ott emberek sem élnek a kormány értelmezése szerint.

Seszták Miklós volt nemzeti fejlesztési miniszter üzleti körébe tartozó vállalkozó, Mikucza Tamás cége egy tiszaparti szálláshelyfejlesztésre kapott 285 millió forintot, a NER-ben egyre jobban fekvő Mocsai Lajos feleségének cége a Bánó Birtok turisztikai fejlesztésére 60 millió forintot kapott – sorolja tovább a lap.

DK: válságkezelésre helyett oligarchamentés

A DK-s Rónai Sándor szerdán a 24.hu cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy a kormány újabb milliárdokat osztott szét a turizmusban tevékenykedő „fideszes oligarchák között”.

A párt EP-képviselője szerint szerint nem „oligarchamentésre”, hanem válságkezelésre, a vállalkozók, a dolgozók, az elbocsátottak, a családok és az idősek támogatására kell költeni az adóforintokat.

Emlékeztetett, a „fideszes oligarchák” a koronavírus-járvány kezdete óta rendre úgy kapnak vissza nem térítendő támogatásokat, hogy az sem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsátják.

Rónai azt is mondta, garantálja, hogy az összes, vissza nem térítendő támogatást kapó „fideszes oligarcha aktája ott lesz az Európai Unió asztalán”.

Ezek is érdekelhetnek

A Fidesz, miután a DK negyedéves nyugdíjkorrekciót javasolt: Gyurcsányék a nyugdíjasok ellen dolgoznak!

Felmérés: ennyivel nyerne a Fidesz, ha most vasárnap lenne választás

Szalay-Bobrovniczky: a várpalotai lőszergyárnak egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz

Védett kagylót bolygattak magyar turisták az Adrián, kihívták rájuk a rendőröket

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson

Napi 5 eurós belépőjegyet és helyfoglalást vezetnek be Velencében