Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

850 embert tett utcára Mészáros Lőrinc szállodalánca, majd bezsebelt 17,7 milliárdnyi állami támogatást

Ilyen ez, ha valaki okosabb, mint Zuckerberg.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A koronavírus-járvány okozta krízisre hivatkozva előbb kirúgtak 850 dolgozót a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels szállodalánctól, majd beálltak a sorba 17,7 milliárd forintos állami segítségért – adta hírül a Népszava.

„Egy jól körülhatárolható érdekkör milliárdos szállodafejlesztési támogatásokat kap, és számukra az sem volt pályázati feltétel, hogy cserébe ne bocsássanak el munkavállalókat. Eközben mi hetek óta hiába várjuk a rövidített munkaidőre kérhető állami bértámogatási igényünk elbírálását, hogy minél több kollégánknak megőrizzük a munkahelyét”

– panaszkodott a lapnak egy szállodaigazgató arról, hogy milyen ellentmondásos módon önti a kormány a turizmusba a közpénzmilliárdokat.

Korábban a 24.hu írta meg, hogy a belengetett 20 milliárd helyett váratlanul 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztott szét a Magyar Turisztikai Ügynökség a szállodaiparban. A nyertesek között van a Mészáros-féle Hunguest Hotels is, melynek kapcsán a Népszava azt írja, beigazolódott, amiről már május elején is tudni lehetett: a cég kirúgott 850 embert, hogy

addig se kelljen fizetni őket, amíg az államtól kapott milliárdokból végeznek a szállodafelújításokkal.

A Hunguest korábban ugyanakkor állítólag azzal nyugtatott, hogy a felújítások után majd „ismét jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására kerül sor”.

A 14 hotelből álló szállodalánc a Népszava szerint nagyjából 700 millió forintnyi bérköltséget spórolt meg a manőverrel – nyilván pont ez az aprópénz hiányzott még a 17,7 milliárdos közpénz-nyelethez.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten