Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

850 embert tett utcára Mészáros Lőrinc szállodalánca, majd bezsebelt 17,7 milliárdnyi állami támogatást

Ilyen ez, ha valaki okosabb, mint Zuckerberg.

Harta ViktorHarta Viktor
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A koronavírus-járvány okozta krízisre hivatkozva előbb kirúgtak 850 dolgozót a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels szállodalánctól, majd beálltak a sorba 17,7 milliárd forintos állami segítségért – adta hírül a Népszava.

„Egy jól körülhatárolható érdekkör milliárdos szállodafejlesztési támogatásokat kap, és számukra az sem volt pályázati feltétel, hogy cserébe ne bocsássanak el munkavállalókat. Eközben mi hetek óta hiába várjuk a rövidített munkaidőre kérhető állami bértámogatási igényünk elbírálását, hogy minél több kollégánknak megőrizzük a munkahelyét”

– panaszkodott a lapnak egy szállodaigazgató arról, hogy milyen ellentmondásos módon önti a kormány a turizmusba a közpénzmilliárdokat.

Korábban a 24.hu írta meg, hogy a belengetett 20 milliárd helyett váratlanul 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztott szét a Magyar Turisztikai Ügynökség a szállodaiparban. A nyertesek között van a Mészáros-féle Hunguest Hotels is, melynek kapcsán a Népszava azt írja, beigazolódott, amiről már május elején is tudni lehetett: a cég kirúgott 850 embert, hogy

addig se kelljen fizetni őket, amíg az államtól kapott milliárdokból végeznek a szállodafelújításokkal.

A Hunguest korábban ugyanakkor állítólag azzal nyugtatott, hogy a felújítások után majd „ismét jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására kerül sor”.

A 14 hotelből álló szállodalánc a Népszava szerint nagyjából 700 millió forintnyi bérköltséget spórolt meg a manőverrel – nyilván pont ez az aprópénz hiányzott még a 17,7 milliárdos közpénz-nyelethez.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Újra Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, ennyivel nőtt a vagyona egy év alatt

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Várkonyi Andrea Mészáros Lőrincről: higgadt, bölcs, elképesztő érzéke van a romantikához

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

Friss fotókon Mészáros Lőrinc, aki idén is Spanyolországig utazott, hogy felcsúti futballistákat láthasson

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten