Orbán bejelentette a padlássöprést: különadót ver rá a cégekre, hogy a „rezsivédelmi és honvédelmi alapját” finanszírozzák

„Elvesszük az extraprofitot” a bankoktól és a multiktól, találta meg a megoldást az üres államkasszára.

Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én.
Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozásáról magyarázott Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, miután éjféltől „háborús veszélyhelyzet” lépett életbe Magyarországon.

A kormányfő, aki évek óta stadionokra, valamint a családja és a gyerekkori gázszerelő barátja „feltőkésítésére” tűntette el az adófizetők pénzét, a Facebook-oldalán közzétett videójában most azt a megoldást tálalta: megsarcolják a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy „extraprofitjuk” nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Ebből a két alapból fogják finanszírozni a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségét – mesélte az újabb központosított lopás zseniális tervét.

Az intézkedések – állítása szerint – időben korlátozottak: két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak (bár arra semmi garancia nincs, hogy nem hosszabbítható meg ez is százhuszonnyolcszor, mint a „migrációs válsághelyzet” – a szerk.).

Kapcsolódó hírek